Veronai buszbaleset: hamarosan vádat emelhet az olasz ügyészség

„A vádiratot az irodám elkészítette, és el kell juttatni az érintettekhez” – mondta Angela Barbaglio főügyész.

MN
2018. 01. 16. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hónapon belül vádat emelhet az olasz ügyészség az egy éve történt veronai buszbaleset ügyében, gondatlan emberölés miatt – mondta a veronai főügyész a Hír TV Riasztás című műsorának. „A vádiratot az irodám elkészítette, és el kell juttatni az érintettekhez, azaz a bűncselekmény feltételezett elkövetőihez, akik ellen ez alapján indítható eljárás. A folyamat – hivatali jellegéből adódóan – igen bonyolult, és jelenleg is tart” – fogalmazott Angela Barbaglio.

A magyar rendőrség még mindig nyomoz, Olaszországban viszont már tavaly lezárták a nyomozást.

„Azt tudjuk, hogy valamikor ezt le kell zárni, pontot kell tenni a végére” – nyilatkozta a Hír TV-nek Krizsány László, aki 15 éves lányát veszítette el a balesetben. A férfi egy másik hozzátartozóval közösen intézi a nyomozással kapcsolatos teendőket.

A Riasztásnak azt mondta: a postaládájába valaki bedobja azokat az iratokat, amelyekből kiderül, hogy eddig mire jutott a Nemzeti Nyomozóiroda. „Két része van. Az egyik, hogy az autóbusz nem volt forgalomképes, tehát nem állhatott volna forgalomba. Gyakorlatilag egy közlekedési múzeumba sem tehették volna ilyen állapotban. A másik része, hogy ezt az autóbuszt olyan sofőr vezette, aki nem volt képes ennek a járműnek a vezetésére” – emelte ki. Az 52 éves sofőrt ugyanis alvászavarral és magas vérnyomással is kezelték, a buszon pedig egy sorral több ülés és eggyel több üzemanyagtartály volt.

2017 január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A szerencsétlenségben tizenheten meghaltak. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.