Wittinghoff Szitáról: A Kádár-rendszer ügynöke aktivizálta magát

A budaörsi polgármester szerint vérlázító az uszítás, amit megenged magának a fideszes politikus.

MN
2018. 01. 11. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kádár-rendszer ügynöke újra aktivizálta magát – így reagált Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a Hír TV Newsroom című műsorában Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének keddi sajtótájékoztatójára, amelyen a bevándorlásszervező irodák elleni fellépésre buzdított. A településvezető vérlázító uszításnak nevezte Kaposvár fideszes polgármesterének kijelentéseit.

„Szita Károly, ahogy a levéltári anyagokból tudhatjuk, jó tíz éven keresztül kiszolgálta azt a rendszert, amelyet szerettünk volna meghaladni. A Kádár-rendszert, amellyel kapcsolatban ők előszeretettel szoktak komcsizni, ő ügynökként szolgálta ki” – szögezte le a budaörsi polgármester. Hozzátette: Szita ma uszít egy olyan ember ellen, aki abban az időben és azóta is milliárdokat költ arra, hogy a demokráciát erősítse különböző országokban, így Magyarországon is. „Egyébként a Fidesz számos vezetője is Soros György pénzén tanult” – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy ezek a civil szervezetek egyáltalán nem a menekültek bevándorlásának szervezésére jöttek létre, hanem olyan alapfeladatokat látnak el különböző településeken, mint a szegények étkeztetése, vagy éppen a tanodák működtetése, ahol nehéz helyzetben élő gyerekeket oktatnak. „Vérlázító az az uszítás, amit megenged magának ez az ember” – fogalmazott.

Arra a felvetésre, részt vesz-e a Szita Károly által meghirdetett pénteki konferencián, Wittinghoff azt mondta: „természetesen nem”, és eszébe sem jut. „Elképesztő az egész történtet, egy orwelli világot vet fel.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.