Gyurcsány: Szeretném, ha feljelentenének

A bukott miniszterelnök szerint ez lenne a legjobb, ami történhet egy ilyen ügyben.

MNO
2013. 10. 18. 9:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, az MSZP egykori vezetője erről péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt egy hétfői pódiumbeszélgetésen tett kijelentése kapcsán. Akkor az MSZP finanszírozására utalva azt mondta: „én voltam ennek a pártnak az elnöke, sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon, ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk”. Erre a szocialisták akkori pénztárnoka, Puch László közölte, hogy Gyurcsány örök életében hülyeségeket beszélt, és emlékeztetett rá, hogy a bukott miniszterelnök volt az, aki aláírta a mérleget, tehát utána tudott volna nézni a szabálytalanságoknak.

Gyurcsány ezt követően már megpróbálta szétteríteni az ügyet, és inkább a politikai rendszer egészét vádolta mutyizással. A Hír TV-nek aztán megint az általa egykor vezetett MSZP-t gyanúsította a DK elnöke, amikor beismerte, hogy a szocialisták trükköztek a kampánypénzekkel az ő ideje alatt. Azonban arra már nem volt hajlandó válaszolni, hogy az MSZP-t ki és mekkora összegekkel pénzelte.

386 millió kontra sok milliárd

Gyurcsány Ferenc pénteken a Kossuth Rádióban megint általánosításba kezdett: „világos volt, hogy 386 millió forintból nem lehet kampányt csinálni”. A nagy pártok sok milliárd forintot költenek a kampányra – mondta a DK elnöke, hozzátéve, ezek „homályos eredetű pénzek”, amelyekről nem készültek hivatalos elszámolások. A volt kormányfő azt mondta: nem tudják, hogy ez bűncselekmény-e, de az biztos, hogy sértette a pártok finanszírozásának „alapszabályát”. Mindezt azonban Gyurcsány Ferenc szerint rajta kívül soha senki nem akarta vizsgálni.

Gyurcsány kérdésre válaszolva kijelentette: szeretné, ha feljelentenék. „Ez lenne a legjobb, ami történhet egy ilyen ügyben” – fogalmazott, kifejtve: egy bírósági eljárásban a tanúk igazmondásra vannak kötelezve, és így talán „közelebb jutnának a valósághoz”. Szerinte „ennek nem örülne a mai kormánypárt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.