Simon-ügy: mégsem állt le a nyomozás?

Az MSZP egykori elnökhelyettese ügyében a nyomozás határideje június 11., ami szükség esetén meghosszabbítható.

2015. 05. 20. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Andrea az újság szerdai cikke szerint hozzátette: a nyomozás feladata, hogy tisztázza, honnan származnak azok a pénzösszegek, amelyeket Simon Gábor külföldi bankokban helyezett el. A szóvivő azt is közölte, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított politikus bankszámláját a gyanúsításban szereplő összeg értékéig zár alá helyezte a bíróság. A lap úgy tudja, a zár alatt lévő összeg meghaladja a százmillió forintot. Ismert: pénteken a Napi Gazdaság azt írta: lényegében lezárult az MSZP egykori elnökhelyettesének ügyében folytatott nyomozás.

A szóvivő azt megerősítette, hogy Simon Gáborral szemben újabb gyanúsítást nem közöltek, az adócsalás mellett öt rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják. A Simon Gábor terhére rótt osztrák bankszámlán elhelyezett összegeken túl az általa vásárolt üdülőingatlan és lakóingatlan ellenértékeként kifizetett forintösszeg is olyan ismeretlen forrásból származott, amelyeket a tárgyévekben benyújtott adóbevallásaiban nem tüntetett fel, és amelyek után az adót nem fizette meg – írta az újság. Simon a TV2-nek adott interjújában arról beszélt pénteken, hogy az ő lelkiismerete tiszta.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.