Hivatali autók: nyomozás indult az I. kerületben

Hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás, amelyben vizsgálják az autóvásárlást is.

Horváth Csaba László
2017. 05. 29. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálja a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya az I. kerületi önkormányzat autóbeszerzését, miután lapunk beszámolt róla, hogy a polgármester két hivatali járművet is használ – tudtuk meg. Néhány hete írtuk meg, hogy Nagy Gábor Tamás számára két önkormányzati autó is rendelkezésre áll. Az egyik egy elektromos Nissan Leaf, amelyet 2014-ben vásárolt a hivatal, a másik pedig egy hibrid meghajtású Lexus IS 300 Luxury típusú autó.

Az, hogy a fideszes politikusnak két hivatali járműre is szüksége van, azért is érdekes, mert értesüléseink szerint a polgármester nem is autóval jár be a munkahelyére. A városháza ugyanis körülbelül 200 méterre áll attól a patinás műemlék épülettől, amelyben szintén az önkormányzat biztosít neki lakást. Mint azt lapunk kiderítette, Nagy Gábor Tamás a saját maga vezette kerülettől „piaci alapon” egy 71 négyzetméteres lakást bérel mindössze 81 ezer forintért, vagyis a valós piaci ár töredékéért. Ez ügyben hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárás, amelyben vizsgálják az autóvásárlást is.

A bíróság megállapítja, hogy az alperes megsértette a felperes jó hírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a kiadásában megjelenő Magyar Nemzet 2017.május 29-i számában (nyomtatott és online verziójában) valótlanul állította, hogy a cikkében (s korábbi utalt írásában) említett hivatali autók ügyében nyomozás indult, hogy a BRFK Korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya vizsgálja az I. kerületi Önkormányzat autóbeszerzését, továbbá, hogy az önkormányzat ingatlanvagyonával kapcsolatos gazdálkodás miatt hűtlen kezelés gyanúja miatt folyó eljárásban az autóvásárlást vizsgálják – ilyen büntetőeljárás a BRFK előtt nem folyt, magánszemély feljelentésére a Budapesti IX. kerületi Ügyészségen indult eljárás, mely a feljelentés elutasításával zárult. Az okozott sérelmeket sajnáljuk, és az érintett szíves elnézését kérjük.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.