Hegedűs Lórántné is kilépett a Jobbikból

A posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel – írta a közösségi oldalán az országgyűlési képviselő.

Forrás: Origo2019. 02. 26. 11:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel” – írta a közösségi oldalán Hegedűs Lórántné, a Jobbik már csak volt országgyűlési képviselője, aki kilépett a párt országgyűlési frakciójából, a pártból, valamint lemondott a pártban betöltött összes tisztségéről – olvasható az Origo cikkében.

Egyes informaciók szerint a távozásának az az oka, hogy elege lett a baloldalhoz való közeledésből. Kedd reggel rövid Facebook-üzenetben jelentette be a Gyurcsányékhoz dörgölőző, antiszemita Jobbikkal való szakítását Hegedűs Lórántné, a Jobbik parlamenti képviselője.

Fotó: MTI

A politikus azt írta, hogy tekintettel „az áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségre”, az Országgyűlés elnökének bejelentette a kilépését a Jobbik országgyűlési frakciójából, továbbá a Jobbik elnökségének jelezte, hogy lemond a párttagságról, és a pártban betöltött összes tisztségéről – írja az Origo.

A politikus azzal indokolta döntését, hogy

 

a posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

Hozzátette, hogy mindenféle nyilatkozattól elzárkózik. Több mint különös, hogy egy órával a bejegyzés közzétételét követően elérhetetlenné vált Hegedűsné Facebook-oldala.

A képviselő a parlament honlapjának adatai szerint keddtől politizál függetlenként. Hegedűs Lorántné tavaly áprilisban sorozatban harmadszor szerzett mandátumot a párt országos listáján, ebben a ciklusban a parlament törvényalkotási bizottságának alelnökeként tevékenykedett. A politikus a Jobbik alelnöke volt.

Hegedűs Lorántné távozásával 21 tagúra apadt a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja, amelyet öt tag hagyott el a tavaly tavaszi választás óta. Május végén zárta ki a képviselőcsoportból a pártvezetés Dúró Dórát, október elején pedig Volner Jánost.

Utóbbi mellett kiállva távozott a frakcióból Apáti István és Fülöp Erik. A négy képviselő tavaly novemberben jelentette be, hogy létrehozták a Mi Hazánk Mozgalom képviselői csoportját az Országgyűlésben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.