Már gyűjthetik az ajánlásokat

Szombaton kezdődik az európai parlamenti (EP-) választás kampánya, a Magyarországnak jutó 21 képviselői helyért eddig 24 párt jelezte indulási szándékát a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Magyar Nemzet
2019. 04. 06. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton kezdődik az európai parlamenti (EP-) választás kampánya, a Magyarországnak jutó 21 képviselői helyért eddig 24 párt jelezte indulási szándékát a Nemzeti Választási Bizottságnál. A választáson csak az a párt állíthat listát, amely április 23-án 16 óráig összegyűjt húszezer érvényes ajánlást a választópolgároktól.

Ugyancsak szombattól kaphatják meg a pártok az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az aláírásgyűjtés. Mivel az EP-választáson választójoggal rendelkezik – és így lista ajánlására is jogosult – az a magyar állampolgár is, aki az Európai Unión kívüli lakóhellyel rendelkezik, külön ajánlóív szolgál a magyarországi lakcímmel és személyi azonosítóval rendelkező választópolgárok ajánlásainak gyűjtésére, illetve a magyarországi lakcímmel vagy személyi azonosítóval nem rendelkező választópolgárok ajánlásainak gyűjtésére.

A választópolgároknak figyelniük kell arra, hogy csak az az ajánlóív hiteles, amelyen szerepel a választási iroda pecsétje, az ív sorszáma, és fel van tüntetve rajta az aláírásgyűjtő polgár neve és aláírása. A pártoknak figyelniük kell arra, hogy az ajánlást gyűjtő pontosan adja meg az adatait, mert amennyiben azok hibásak (például elírja a személyi azonosítóját), az ajánlóíven szereplő összes ajánlás érvénytelen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.