Elemér 2024. február 28.
logo

Fülöp Attila: Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben

Forrás: MTI
2019.05.16. 11:35

Huszonháromezer gyerek van a gyermekvédelemben jelenleg Magyarországon, a cél pedig az, hogy ők családi közegben lehessenek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila azt mondta, a gyerekeknek a családban van a legjobb helye, ezért minél több nevelőszülőre van szükség.

Az államtitkár szerint kibeszéletlen közügy azoknak a gyerekeknek a sorsa, akiket ideiglenesen kiemelnek egy családból. Annak érdekében, hogy erről több szó essen és a nevelőszülői programot is népszerűsítsék, az Emmi családi napot tart vasárnap a Várkert Bazárban – közölte.

Hozzátette, fontos bemutatni, hogy a traumán átesett gyerekek ugyanolyan értékekkel rendelkeznek, mint bárki más.

Ismertette: a nevelőszülő feladata nem az örökbefogadás, hanem a gyermek befogadása, amíg a családja nem jön helyre, vagy valaki nem fogadja örökbe. A kormány ehhez anyagi támogatást nyújt, hogy a nevelőszülők a nevelésre összpontosíthassanak.

Fülöp Attila a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, ahhoz, hogy valaki nevelőszülő legyen, el kell végezni egy képzést, és meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. A nevelőszülőség munkaviszonyt ad, de másik munkát is lehet vállalni mellette – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.