A felköhögött gyűlöletgombóc

Létezik egy olyan réteg, amely képes még a magyar sportsikerek ellen is szurkolni.

2019. 08. 30. 18:28
Sigr Dvid
SIgér: Nagy lehetőség és felelősség Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapata 15 szűk esztendő után bejutott az Európa Liga csoportkörébe.

Aki ismeri a focit, az pontosan tudja, hogy ez nagyszerű teljesítmény, annak fényében meg főként, hogy a Fradi évek óta próbálkozott elérni ezt a sikert, de eddig nem jött össze. Most azonban megtört a jég, és a magyar labdarúgás hírnevét is öregbítve ott lesz a zöld-fehér alakulat a hőn áhított ligában.

Ennek a magyar sportsikernek azonban nem mindenki örült önfeledten.

Farkasházy Tivadar emlékezetes kijelentése óta tudjuk, hogy létezik egy olyan réteg, amely képes még a magyar sportsikerek ellen is szurkolni, mert zsigerileg gyűlöli a magyar sportot nyíltan támogató kormányt és annak sportot kedvelő miniszterelnökét. Ezúttal a ballibek egyik szócsöve ment le kutyába és próbálta pitiáner módon kisebbíteni, sőt annullálni a csütörtöki sikert.

„A jól elkötött állami pénzeknek, Kubatov Gábor zsenijének vagy az új stadionnak kell hálásnak lennünk ifj. Knézy Jenő életének legszebb napjáért?” – teszi fel a rosszindulatú kérdést a (természetesen név nélkül publikáló) szerző, és fel sem merül benne, hogy a magyar csapat jobb volt és ezért érte el ezt a sikert.

Miközben az ellenzék politikai megfontolások mentén tovább forgatja, görgeti a gyűlöletgombócot – amely 10 éve minden választáson megakad a torkán –, mi és még több millióan ebben az országban igenis tudunk örülni a magyar sikereknek. Csak szánni tudjuk azokat, akik kicsinyes politikai megfontolásból képesek a magyar csapatok ellen szurkolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.