Hernádi Ádám úgy véli, Esztergom többre érdemes

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek ezt a célt kell szolgálnia – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek a Fidesz-KDNP esztergomi polgármesterjelöltje. Az Orbán Viktor kormányfő mellett évekig dolgozó Hernádi Ádám a központi közigazgatásban, a fejlesztéspolitikában és a gazdaságfejlesztésben megszerzett tapasztalatait a város szolgálatába állítaná. A kormánypártok jelöltjével szemben eddig ketten jelentkeztek be Esztergom polgármesteri székéért.

2019. 08. 17. 7:24
null
A politikus a kulturális fejlesztéseket is szorgalmazza Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magasabb sebességfokozatba kapcsol és erőteljesebben fejleszti Esztergomot, ha megnyeri a polgármester-választást – erről beszélt lapunknak Hernádi Ádám, aki a Fidesz–KDNP színeiben indul az októberi megméretésen. A politikus esztergomi családba született és a településen nőtt fel, a családját jól ismerik és elismerik a városban. Édesanyja pszichiáter, édesapja neurológus. Hernádi Ádám a gimnáziumi évek után is nagyon ragaszkodott a városhoz, mert akkor is helyben lakott, amikor a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta tanulmányait.

– A diploma megszerzése után, 2011. január elején kezdtem el dolgozni a központi közigazgatásban. A következő években referenstől egészen a felsővezetői munkakörökig szereztem tapasztalatokat, majd 2014-ben az akkori Miniszterelnöki Kabinet főnöke felkért, hogy legyek a helyettese, így volt szerencsém több mint négy évet Orbán Viktor kormányfővel dolgozni. A közvetlen, szűk stáb része voltam, és azokért az operatív feladatokért feleltem, amelyek a kabinetfőnökhöz tartoztak – mondta Hernádi Ádám, aki tavaly átkerült a Guller Zoltán vezette Magyar Turisztikai Ügynökséghez. Itt egy évet dolgozott, a szervezet kabinetfőnökeként, majd tavasz óta az Esztergom városát érintő kiemelt turisztikai fejlesztésekért felel miniszteri biztosként. Június 7-én a Fidesz helyi szervezete polgármesterjelöltnek választotta – teljes konszenzus mellett.

Hernádi Ádám kijelentette, hogy a megszerzett tapasztalatokat és azt, hogy évekig a kormányfő mellett dolgozhatott, a város szolgálatába kívánja állítani. – A kampányban nem az ellenfeleimre, hanem a városunkra és az esztergomiak problémáira kívánok fókuszálni. Meg kell szólítanunk az esztergomiakat – mondta el a Fidesz–KDNP-s jelölt. A politikus rámutatott arra, hogy Esztergomot négy terület egyidejű fejlesztésével lehet felemelni, szavai szerint ezek mindegyike egyformán fontos. – Elsőként a Suzukin, a Neuzeren, a Kirchoffon és a TE Connectivityn, mint legnagyobb munkaadó vállalatokon kívül stabillá kell tenni a városi kis- és közepes vállalatokat, és erőteljesen kell dolgozni annak érdekében, hogy a helyi gazdaság vérkeringésébe további szereplőket vonjunk be.

Azt gondolom, hogy ez mindennek az alapja. A célom, hogy Esztergomot a Dunakanyar fővárosává tegyük, ehhez az kell, hogy a gazdasági stabilitáson túl a település élhetősége javuljon és a nap mint nap látható városképe méltó legyen. Fontos, hogy Esztergomnak erős kulturális központnak kell lennie, hiszen a város kiváló adottságokkal rendelkezik, a fejlesztések pedig további minőségi javulást hozhatnak – fogalmazott a polgármesterjelölt. A vezetői szemléletében a városüzemeltetés és -fejlesztés mellett a családi és szabadidős programoknak kiemelt helye van, és ez egybecseng a magyar kormány törekvéseivel.

– Romanek Etelka polgármester asszonnyal, aki nem indul a választáson, nagyon jó kapcsolatom van, ő mindenben támogat. Sokat köszönhet neki Esztergom, hiszen lerakta az alapokat, nekünk vele együttműködve kell az általa megkezdett munkát továbbvinnünk, erősítenünk, és egy komplex, évtizedekre átívelő fejlesztéspolitikával egy élhetőbb, fejlesztett, hagyományokon és kultúrán alapuló, mégis modern várost kell építenünk – hangsúlyozta Hernádi Ádám.

A politikus a kulturális fejlesztéseket is szorgalmazza
Fotó: Mirkó István

Miközben a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Esztergom fejlesztését tervezi, az ellenzéki oldalon már ketten is bejelentették, hogy októberben le akarják győzni a kormánypárti aspiránst. Még júliusban bemutatkozott az ellenzéki pártok által támogatott Cserép János független esztergomi polgármesterjelölt és csapata. Néhány napja pedig az Index írt arról, hogy az Egész Esztergomért Egyesület színeiben indulók DK-s és jobbikos támogatással hívják ki a közös ellenzéki jelöltet.

A cikk megjelenését követően a Jobbik Sajtóosztálya részéről a következő információ érkezett:

Az Egész Esztergomért Egyesületet a Jobbik semmilyen módon nem támogatja, ellenben a Mi Hazánk Mozgalommal és a DK-val. A Jobbik a Szeretgom Egyesületet támogatja teljes mellszélességgel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.