Jótékonysági futás lesz az endometriózissal küzdő betegekért Nyíregyházán

Jótékonysági futást rendez az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány a meddőséget is okozó endometriózissal küzdő betegekért vasárnap Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.

Forrás: MTI2019. 08. 10. 22:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salamon Adrienn, az alapítvány kuratóriumi elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, 800 méteres, 3,5 kilométeres és 7,5 kilométeres futásra lehet nevezni. A futók a nevezési díjjal az alapítvány munkáját támogatják.

Kisgyerekektől felnőttekig az egész országból várják az érdeklődőket. A futás mellett gyermekprogramokkal és szűrővizsgálatokkal is készülnek – ismertette.

Brubel Réka, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyásza arról beszélt, hogy Magyarországon a reproduktív korban lévő nők 10-15 százalékát, körülbelül 200 ezer embert érint az endometriózis.

A krónikus nőgyógyászati betegség legfőbb tünete a fájdalmas menstruáció, korai diagnosztizálása nagyon fontos, mert meddőséget okozhat és a beleket, a húgyhólyagot is érintheti – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.