Visszautasítják a vádaskodást az onkológusok

A MOT elnöksége szerint az egyoldalú véleményt bemutató hírverések kifejezetten rombolják az orvos-beteg kapcsolatot, illetve a gyógyulásba vetett hitet a daganatos betegeknél.

Szilágyi Anna
2019. 08. 02. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A betegekben félelmet, a társadalomban bizalmatlanságot, a gyógyításban részt vevőkben pedig értetlenséget és csalódottságot eredményez a teljes hazai onkológiai ellátórendszert ért, ismételt, összehangolt, néha már bulvárszintű sajtóaktivitás – közölte tegnap a Magyar Onkológusok Társasága (MOT). Mint ismert, a lavinát múlt héten az egyik ellenzéki médium indította el, amely szerint az Országos Onkológiai Intézetben áldatlan állapotok uralkodnak, hajnalban kell odaérniük a rákos betegeknek, majd tolongani, ha sorra akarnak kerülni a kemoterápián – írták, ami után sorra jelentek meg az ellátás színvonalát torpedózó cikkek, riportok.

A MOT elnöksége szerint az egyoldalú véleményt bemutató hírverések kifejezetten rombolják az orvos-beteg kapcsolatot, illetve a gyógyulásba vetett hitet a daganatos betegeknél, az egészséges lakosoknál pedig veszélyt jelent, ha a negatív hírek miatt kevesebben járnak szűrésre. Hazánkban az onkológiai ellátórendszer minden beteg magas szakmai színvonalú kezelésére képes – jelentette ki a társaság. Hozzátették: a diagnosztikus, a gyógyszeres, a sebészeti és a sugárterápiás ellátás is folyamatosan, mindenki számára biztosított az egész országban. A gyógyítás feltételeinek mindenkori javítása az egészségügy minden szereplőjének erkölcsi kötelessége a múltban, jelenben és jövőben, amit szakmai elkötelezettséggel és hittel teszünk is – szól az állásfoglalásuk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.