Minden lakás komfortos lett a Belső- és Középső-Ferencvárosban

Újabb – ezúttal befejező – szakaszához érkezett a ferencvárosi tömbrehabilitáció, amely „ferencvárosi modell” néven vonult be a szakmai köztudatba, úgy, mint egy modern európai eszközrendszer hazai alkalmazása a városfejlesztés területén. A IX. kerület közel 80 hektáros, 44 tömbnyi városrészén az elmúlt évtizedekben megvalósult fejlesztéseként 1200 lakás újult meg, több ezer család költözhetett modern otthonba és mára minden lakás komfortfokozattal rendelkezik. A 76 ezer négyzetméternyi új vagy megújult zöldterületen számos felújított és más funkciót kapott régi épület kapott helyet.

2019. 09. 24. 17:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A most átadásra kerülő IX. ker. Tűzoltó u. 33/B szám alatti lakóépület felújítása 2017-ben kezdődött és a 33/A, B, valamint 33/C alatti lakóépületek teljes körű rehabilitációja egyszerre valósult meg.

A függőfolyosós épület pincével, 2 emelettel és padlástérrel rendelkezett. A felújítás előtt 34 db, többnyire egyszobás komfort nélküli lakás volt a házban.

A tervezés során fő szempont az értékek megtartása mellett összkomfortos, modern belsővel rendelkező lakások kialakítása volt.

A felújítás során így egy új tetőtéri szint kialakítása mellett 26 db, többnyire 2 szobás összkomfortos lakás került kialakításra. Az épületben lift teszi még komfortosabbá az új lakók életét, a földszinti rész kibontásával pedig közvetlen kapcsolat alakult ki a tömb belső zöldfelületeivel.

A pinceszinteken és a földszinten a padló és a falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelést kaptak. Az épület valamennyi gépészeti és elektromos vezetéke új.

A rehabilitációs projekt a Boráros tér – Ferenc körút – Üllői út – Vágóhíd utca – Duna folyam által határolt területet érinti. Folyamatban vannak a Balázs Béla u. 13. szám alatti lakóépület renoválásának kivitelezési munkái is, ahol hasonlóan a többi város rehabilitációval érintett épülthez a meglévő szintek fölé egy új, tetőtéri szint került kialakításra, megtörténik a lakások komfortosítása és átalakításra került a lakások alaprajza.

A közel negyed évszázada indult ferencvárosi tömbrehabilitációs program elnyerte a szakma legkiemelkedőbb nemzetközi elismerését, a FIABCI Prix d’Excellence 2016. évi nagydíját. A szakma „Oscar-díjának” számító nemzetközi nívódíj az ingatlanfejlesztési csúcsteljesítményeket ismeri el, melynek 61 éves fennállása során elsőként díjaztak magyar pályázatot az úgynevezett „Master Plan” (Településfejlesztés) kategóriában – írta közleményében Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.