Nemzetközi iskola nyílt Debrecenben

Gőz József Miklós
2019. 09. 02. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyitotta első tanévét a Debreceni Nemzetközi Iskola, amelyet a 2015-ös Modern városok program egyik pontjaként hoztak létre. Féloldalt a Nagyerdő határolja az iskolát. A műfüves, mini-labdarúgópályát egy kétszáz méter hosszú, műanyag borítású atlétikai és futópálya öleli körbe. Ezután következik a kétszintes zsibongó, amelynek tetején kosárlabdapályát alakítottak ki. A következő épületben találhatók az iskolai tantermek, szertárak és az oktatás egyéb helyiségei, nagy méretű konditerem és fedett pálya. Az épületen kívül a parkoló mellett kerékpárút szolgálja a biciklivel érkezőket, akik akár a Nagyerdőn át is meg tudják közelíteni az iskolát.

Öreg János igazgató nyitotta meg az új iskola első tanévét, amelyben mától 56 diák kezdi meg a tanulást. Öt év alatt, felmenő rendszerben éri el az oktatási intézmény a tervezett ötszáz fős létszámát. Kósa Lajos, a városrész országgyűlési képviselője az iskola alapítását a debreceni Református Kollégium 1538-as alapításához hasonlította, mondván, mindkét iskolaalapítás hosszú időre meghatározta és meghatározza Debrecen szellemi életét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.