időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Megalakult a Lovas István Társaság

Magyar Nemzet
2019.10.04. 08:24

Hivatalosan is megalakult a Lovas István Társaság, amely azzal a céllal jött létre, hogy megőrizze és továbbadja mindazon értékeket, amelyeket az ország egyik legnépszerűbb újságírója képviselt – értesült a Magyar Nemzet.

A társaság lapunkkal közölte, elsősorban újságírói díj alapításában gondolkodtak, amelynek neve Lovas-díj, és évente egyszer nyerheti el egy olyan kolléga, aki azt az értéket képviseli munkájában, mint az elhunyt Lovas István.

– Lóránt Károly, az ismert közgazdász és újságíró felajánlotta, hogy a következő öt évben saját zsebből fedezi a Lovas-díj egyébként szerény, százezer forintot jelentő összegét – ismertették a közleményben. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy Gaudi-Nagy Tamás jogász, ügyvéd készítette el az egyesületi formában működő Lovas István Társaság alapszabályát.

– Elsődleges célunk Lovas szellemi örökségét ápolni, gondozni, s bemutatni, milyen szakmai és erkölcsi mércét képviselt ő. Szeretnénk előmozdítani a nemzet sorskérdéseivel, politikai életével kapcsolatos, nemzeti értékeket védő, tisztességes sajtómunka nagyobb megbecsülését is, valamint az ezt a szellemet képviselő alkotók együttműködését és érdekeinek védelmét. Célunk az is, hogy a határon túli magyar nemzeti közösségek megmaradását segítsük – közölte a társaság, hozzátéve, az egyesület tagja lehet mindenki, aki magát a magyar nemzethez tartozónak tartja, feddhetetlen előéletű és cél­jaikat elfogadja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.