Orbán Viktor Izrael askenázi főrabbijával találkozott

A találkozón jelen volt többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is.

Forrás: MTI2019. 11. 18. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormányfő fogadta David Laut, Izrael állam askenázi főrabbiját a Karmelita kolostorban. A találkozón jelen volt többek között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is.

 

Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel

Átfogó megállapodást kötött a kormány az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel (EMIH). A dokumentumot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija írta alá hétfőn Budapesten, a Karmelita kolostorban. Semjén Zsolt kiemelte, a magyar állam két dolgot ismer el a szerződés megkötésével: a hagyományait őrző zsidóság történelmi tradícióit, illetve azt a jelenlegi és jövőbeni szolgálatot, amelyet az EMIH a magyarországi zsidó közösség reneszánszáért tesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.