Potápi Árpád János: Nekünk elsősorban saját nemzetünket kell megóvni

Magyarország nem kívánja azt a migrációs politikát folytatni, mint Európa legtöbb országa, illetve a nyugat-európai országok – jelentette ki az államtitkár.

Forrás: Hír TV2019. 11. 15. 11:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyart csak magyarral lehet pótolni” – jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén. Vendégünk Potápi Árpád János államtitkár volt.

„Magyart csak magyarral lehet pótolni”. A sajtót bejárta ez a mondás. Hogyan kell érteni egészen pontosan? Segítsen, kérem!” – indította a beszélgetést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Nagyon egyszerű ennek a megválaszolása. Magyarország nem kívánja azt a migrációs politikát folytatni, mint Európa legtöbb országa, illetve a nyugat-európai országok. Miniszterelnök úr határozottan kijelentette – amit eddig is mondtak ránk – , hogy mi nem vagyunk bevándorlás pártiak, illetve a kormány nem bevándorlás párti. Ez azt jelenti, hogy úgy gondoljuk, hogy azokat a konfliktusokat, amelyek Magyarországtól távol vannak, azokat helyben kell megoldani. Ehhez minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik és nekünk elsősorban a saját családjainkat, a saját közösségünket, a saját nemzetünket kell megóvni és nem akarjuk kitenni azoknak a veszélyeknek Magyarországot, a magyar népességet, amelyek más régiókban jellemzők (…)” – reagált Potápi Árpád János.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.