Laparoszkópos berendezést adtak át az Orosházi Kórházban

Csiki Zoltán elmondta, a most átadott berendezés segítségével kisebb műtéti bemetszésekkel lehet elvégezni az operációkat.

Forrás: MTI2019. 12. 12. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új laparoszkópos toronnyal gazdagodott az Orosházi Kórház csütörtökön.

A fenntartó által 31 millió forinttal támogatott eszközbeszerzésről szólva Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta, hogy a most átadott berendezés segítségével kisebb műtéti bemetszésekkel lehet elvégezni az operációkat.

Ez egyszerűsíti a sebész és traumatológus orvosok munkáját, ráadásul a betegek számára is jelentősen lecsökkenti a műtéti kockázatot, és gyorsítja a gyógyulást.

A helyettes államtitkár hozzátette: a kormányzat célja is az, hogy folyamatosan bővítsék a kórházak ilyen irányú kapacitását, helyezzék előtérbe az egynapos sebészeti ellátás bővítését.

Duray Gergő, a kórház főigazgató főorvosa – bemutatva a több mint 100 ezer dél-, és nyugatbékési ember ellátásáért felelős intézményt – kiemelte, hogy az Orosházi Kórházban 17 osztályon 302 aktív és 80 krónikus ágy található, valamint 60 szakrendelés. Az intézményben 800 dolgozó működik közre a fekvő- és járóbeteg-ellátásban.

A sajtótájékoztatót követően összdolgozói ünnepségen adtak át jubileumi jutalmakat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.