Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Ma a gazdaság védelméről szavaznak

A kormány javaslatára a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament – értékelte az Országgyűlés munkáját tegnap Hollik István.

Magyar Nemzet
2019. 12. 11. 10:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány javaslatára a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament – értékelte az Országgyűlés munkáját tegnap Hollik István (képünkön) kormányszóvivő. Sajtótájékoztatóján hozzátette: az Országgyűlés ma szavaz a magyar gazdaság védelmét, a gazdaság kifehérítését, illetve a hazai vállalkozások adó- és adminisztrációs terheinek csökkentését szolgáló javaslatról is.

Arra a kérdésre, hogy az Origo szerint házszabálytól eltérést kér a kormány a január elsejei bírói és ügyészi béremelés érdekében, mert az erről szóló javaslat hétfőn nem ment át az Országgyűlésben, Hollik István azt mondta: a magyar kormány elkötelezett a béremelés végrehajtásában, ehhez újra a képviselők elé kell vinni az ügyet. Bejelentette, hogy valószínűleg a jövő héten rendkívüli ülésen dönt a kérdésről az Országgyűlés.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Arra pedig, hogy az országgyűlési törvény és a házszabály kedden elfogadott módosítása miatt a Párbeszéd az Alkotmánybírósághoz (AB) fordult, Hollik István úgy reagált: a kormány sajnálja, hogy ebben az ügyben idáig el kellett jutni, hiszen az országgyűlési törvénybe és a házszabályba éppen azért kellett fegyelmi jogköröket bevezetni, mert voltak olyan képviselők, akik „rombolták a Ház méltóságát, ordítottak, fenyegettek”. Ez a viselkedés, ahogyan egy munkahelyen, úgy az Országgyűlésben sem engedhető meg – hangsúlyozta. Hozzátette: a magyar kormány és a Fidesz-KDNP tiszteletben fogja tartani az AB döntését, véleményük szerint a módosítások kiállják az alkotmányosság próbáját.

A kormányszóvivőt a Médiatanács tagjainak megválasztása ügyében arról kérdezték, rendben van-e, hogy a testület tagjai kizárólag egyetlen párt bizalmát élvezik. Hollik István azt mondta: örültek volna, ha az ellenzéki pártok megfelelő jelölteket állítanak, de ők pártkatonákat jelöltek, ezzel szemben a Fidesz-KDNP jelöltjei szakemberek. Arra a felvetésre, hogy a Fidesz jelöltjei között van korábbi fideszes EP-képviselő, Fidesz-alapítótag és volt fideszes önkormányzati képviselő is, a kormányszóvivő azt válaszolta: a tagok mindegyikének köze van a médiához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.