Magyarország 365: lezárult a fotópályázat

A patinás műveket a szélesebb közönség digitális formában és a későbbiekben kiállításokon is megtekintheti.

2019. 12. 12. 12:17
null
A legjobb képeket kiállításokon is bemutatják Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első Magyarország 365 fotópályázatra patinás művek érkeztek, amelyeket a szélesebb közönség digitális formában és a későbbiekben kiállításokon is megtekinthet. A díjátadót Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára nyitotta meg.

– Alig találunk olyan fotópályázatot, amely az országot teljes egészében, a maga sokszínűségében, ezernyi árnyalatában törekszik bemutatni – világította meg az államtitkár a pályázat elindítása mögött álló szándékot. Kiemelte: „Minden egyes kattintás arról szól, hogy szeretjük ezt az országot és magunkénak érezzük az árnyékait és a szépségeit.” Kaiser Ottó, a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy ki­váló pályamunkák érkeztek be.

– Remélem, hogy ez a pályázat, miután a képeket bemutattuk országszerte, megmutatja céljainkat és jövőre ugyanennyi vagy még több pályamű születhet – mondta Kaiser.

A legjobb képeket kiállításokon is bemutatják
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A résztvevők három kategóriában indulhattak. A táj és természet témakör harmadik helyezettje Orbán Péter, a második helyezett Tóth Péter, míg a kategória nyertese Daróczi Csaba A szikes tavak madarai című sorozata. Az épített és tárgyi örökség kategória harmadik helyezettje Piti Marcell. A második helyet Polgár Ádám sorozata nyerte, míg az első helyezést Pataki Tamás Szimmetria című képe kapta. A városi és vidéki közösségi életképek kategória harmadik helyezését Tóth-Piusz István sorozata kapta, a második hely Rédling Hanna sorozatáé, míg az első hely Jászai Balázs Zalakaros című képéé. Díjat kapott továbbá Rizsavi Tamás, Potyó Imre, Pádár Piroska, Bozó Pál, Papdi Balázs és Molnár István alkotása.

A képek a pályázat weboldalán tekinthetőek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.