Pokorni Zoltán: A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán

A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán: a dél-budai centrumkórház (DBC) felépítése mellett a Szent János kórházat szeretné centrumkórházzá alakítani – mondta Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere szerdán.

Forrás: MTI2019. 12. 11. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti politikus a Fővárosi Közgyűlés ülésének ideje alatt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, a jövőben részt vesz a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) ülésein, miután Karácsony Gergely főpolgármester folytatta elődje, Tarlós István azon gyakorlatát, hogy a testületbe jelölte a legnagyobb támogatottságú ellenzéki jelöltet.

Pokorni Zoltán kifejtette, az FKT következő ülésén hat napirendi pontról tárgyalnak, a kormány kezdeményezésére pedig a budai egészségügyi fejlesztések kérdése is terítékre kerül. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta, a kabinet érvelni kíván a dél-budai centrumkórház eredeti helyszíne mellett, de hajlandó mérlegelni a főváros által felajánlott, Kelenföldi pályaudvarhoz közeli területet is.

A XII. kerület polgármestere emlékeztetett, a kormány többször kijelentette, nem kíván semmilyen fejlesztést megvalósítani a főpolgármester, illetve a kerületi polgármesterek akarata ellenében, ugyanakkor szerinte a városvezetésnek a Városliget esetében azt is érdemes figyelembe vennie, hogy a Liget-projekt nem önmagában áll, ahhoz kapcsolódik az állatkert területén található Pannon Park-fejlesztés is, amelynél komoly pénzügyi gondok mutatkoznak. Pokorni Zoltán reményét fejezte ki, hogy nem marad félbe ez a beruházás.

Kérdésre válaszolva szólt arról is, úgy látja, lesz megállapodás a főváros és az állam között a járóbeteg-ellátás és az atlétika közös fejlesztésében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.