Támogatják a meddőséggel küzdő párokat

Magyar Nemzet
2019. 12. 13. 8:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre lépnek életbe a kormánynak az olcsóbb és mindenki számára hozzáférhető meddőségi kezelés biztosítását célzó intézkedései – jelentette be tegnap Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A politikus egy, a Blikk Facebook-oldalán élőben közvetített interjúban elmondta, 150 ezer párt, azaz 300 ezer embert érintenek a meddőségi problémák Magyarországon, akik vágynak arra, hogy gyermekük legyen, és a kormány célja, hogy minden vágyott kisgyerek megszülethessen hazánkban.

A tervezett intézkedésekről a beszélgetés során annyi konkrétumot árult el Novák Katalin, hogy növelni fogják azoknak a gyógyszereknek a támogatását, amelyek a meddőség kezeléséhez szükségesek.

A kormány garantálni fogja, hogy ne kelljen sokáig várni és ne legyen hosszú a folyamat, hanem gyorsan hozzáférhessenek a kezelésekhez a meddőséggel küzdő párok – fejtette ki az államtitkár. A cél az, hogy mindenki hozzá tudjon férni a megfelelő kezelésekhez, és ne csak azon párok számára legyen elérhető a szükséges segítség, akiknek sok pénz áll a rendelkezésükre – mondta Novák Katalin. Hozzátette: – Határozottan ki kell jelentenünk, hogy az emberi élet nem üzlet.

A családügyi államtitkár arról is beszélt, hogy több lépésre van szükség a meddőségi problémák leküzdésének támogatásához, ennek részle­teit a közeljövőben meg fogják osztani a szélesebb nyilvánossággal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.