Médianéző Központ: Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni

Végső célja, hogy bizonyos politikai vezetőket eltávolítson a hatalomból, akiknek világnézete nem egyezik az övével. „Ez tényleg egy maffia” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Forrás: MTI2020. 01. 24. 20:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soros György most is politikai befolyást akar vásárolni – hangsúlyozta a Médianéző Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Végső célja, hogy bizonyos politikai vezetőket eltávolítson a hatalomból, akiknek világnézete nem egyezik az övével. „Ez tényleg egy maffia” – fogalmazott Boros Bánk Levente.

Boros Bánk Leventét arról kérdezték, hogy Soros György csütörtökön Davosban a bevándorlási terve után meghirdette a globális oktatási tervét.

Az elemző szerint Soros György ahelyett, hogy cáfolná politikai ellenfelét – Orbán Viktor miniszterelnököt – inkább őt erősíti. Orbán Viktor is megmondta, hogy Soros György egy „maffiaszerű hálózatot” üzemeltet szerte a világban, amelynek révén be akar avatkozni egyes országok belpolitikájába.

Kifejtette, Soros György manapság arról beszél, hogy 40 éve kezdte politikai filantróp pályafutását, s most élete nagy projektét szeretné megvalósítani. Különböző eszközöket próbál felhasználni, hogy kiterjessze politikai befolyását. Most a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül 1 milliárd dollárt fektet be oktatási hálózatába, amellyel rátelepül az oktatásra, felvásárol magának oktatókat, hogy kineveljék a világnézetével egyező hallgatókat.

A szakértő szerint a „Soros-hálózattal” szemben az európai egyetemek hálózata képes felvenni a versenyt. A másik eszköz a nyilvánosság – jelentette ki az elemző, aki szerint a nyíltan, demokratikusan megválasztott politikai vezetőknek tájékoztatnia kell a nyilvánosságot arról, hogy itt egy milliárdos akarja politikai akaratát érvényesíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.