Miniszterelnöki Kabinetiroda: A DK továbbra is szélsőséges bevándorláspárti politikát folytat

A Demokratikus Koalíció állításaival ellentétben a kormány által megkötött szerződések eddig is nyilvánosak voltak, mint ahogy az a tény is, hogy a kormány rendszeresen rendel felméréseket és kutatásokat, a szerződéseket pedig nyilvánosságra hozzák a minisztériumok – reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda Arató Gergely (Demokratikus Koalíció) szerdai nyilatkozatára.

Forrás: MTI2020. 01. 15. 18:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK politikusa sajtótájékoztatóján közölte: a párt törvénymódosító javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy kötelező legyen nyilvánosságra hozni a közpénzből fizetett kormányzati közvélemény-kutatásokat. Mint mondta, tavaly januárban kiderült, hogy a kormány közvélemény-kutatások alapján indította el a Stop Soros! elnevezésű kampányt, majd pedig az is, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda két és fél év alatt közel 400, a „kormányzati propagandához kapcsolódó” közvélemény-kutatást rendelt meg.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a DK állításaival ellentétben a kormány által megkötött szerződések eddig is nyilvánosak voltak, mint ahogy az a tény is, hogy a kormány rendszeresen rendel felméréseket és kutatásokat.

A szerződéseket a minisztériumok a jogszabályoknak megfelelően közzéteszik a kormányzati honlapokon, eddig is így tettek – szögezték le.

Megjegyezték: a felmérések minden, a közéletet és a mindennapi életet meghatározó aktuális témát érintenek.

Hozzátették: korábban is jelezték a DK képviselőinek, hogy Soros György bevándorlással kapcsolatos terveinek megismeréséhez még csak kutatásokra sincs szükség, hiszen azokat maga tette közzé. Eszerint Soros György többek között azt javasolta, hogy egymillió bevándorlót fogadjon be Európa, a bevándorlók szétosztása kapcsán arról beszélt, hogy annak állandónak és kötelezőnek kell lennie, ahogyan arról is beszélt, hogy az ő tervüknek a bevándorlók védelme a célja, és a nemzeti határok jelentik az akadályt.

Mivel az ország biztonságát veszélyeztető tervekről van szó, ezért fontosnak tartjuk, hogy többféle módon is megismerjük a magyar emberek ezzel kapcsolatos véleményét – hangsúlyozta a kabinetiroda.

Megjegyezték: sajnálják, hogy a DK továbbra is szélsőséges bevándorláspárti politikát folytat, és meg akarja akadályozni az erről szóló párbeszédet. Ez nem meglepő attól a párttól, amely még aláírásokat is gyűjtött a betelepítési kvóták mellett, és meg is szavazta az Európai Parlamentben – írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.