Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gátlástalanul manipulálnak a vezető weboldalak is

Így veri át hamis hírrel (címmel) az ellenzéki média az olvasókat.

Nagy Árpád
2020. 03. 13. 14:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 11-én 14 órakor jelentette be a magyar kormány a veszélyhelyzetet, egyben azt is, hogy iskolákat nem zár be.

Ugyanaznap este (21 órakor) olvasónk küldte be a képet a legolvasottabb két cikkről (Hírstart – Central Médiacsoport). Az első írás az NLC, azaz a Nők Lapja Café (Central Médiacsoport) agyszüleménye, és az a címe, hogy iskolai látogatási tilalmat rendelt el a kormány. A másikat a Házipatika (Central Médiacsoport) szerkesztősége tódította. A cím: Koronavírus: bezártak az iskolák. (A cím csalárd, a cikkben már éppen azt írják, hogy itthon a „vészhelyzet” ellenére sem zárták...)

Mielőtt még bármilyen kavarodás lenne, szögezzük le: iskolabezárás nem volt.

Hogy lássuk ennek a még véletlenül sem ártatlan hazugságnak a méretét, számoljunk egy kicsit.

Körülbelül mennyi kattintásra gondoljunk (havi szinten – forrás: Similarweb) ezeknél az ellenzék által – mint ez most a napnál is világosabban kiderült – politikai félrevezetésre (is) használt oldalaknál?

Hirstart.hu – kb. 8 millió

Nlc.hu – kb. 15 millió

HaziPatika.com – kb. 8,5 millió

Vagyis, összesen 31 milliónál többször kattintanak ezekre az oldalakra havonta a magyar internetes látogatók.

Ennek fényében jegyezzük meg, ismételjük el még egyszer, nem egy ártatlan sunyiságról, pitiáner szélhámosságról beszélünk, hanem aljasságról, arról, hogy amikor Magyarország veszélyhelyzetben van, azt kihasználva gyűjtik be a kattintásokat, nyerészkednek, verik át címeikkel ezek a portálok a gyanútlan magyar olvasót (keltenek pánikot?!). Ki feltételezné, hogy egy kávézós nevű (Café), vagy gyógyászati jellegű (patika) oldal ilyenre képes?

Ne is tegyük fel a kérdést, ha ezek ilyen szemérmetlenül vezetik félre a magyar embereket kritikus helyzetben, amikor a lebukásuk veszélye 100 százalék, akkor az óvatos csúsztatásokkal, apróbb hamisságokkal hogyan bánnak egyébként. Mit várhatunk tőlük más esetekben, amikor az egyszerű felhasználó utána sem tud vagy akar járni, hogy igazat írtak-e?

Hogy ezt meg merik tenni – bizonyára felsőbbrendűség érzete mellett –, nyilván annak tudható be, hogy náluk a leggusztustalanabb multi szellem él, amelynek sem az etika, sem a törvény, de még talán az emberélet sem számít, ha bármi kattintást hoz...

Márpedig hoz!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.