Szóljunk fent az elvtársaknak!

Cseh Katalin szíve szerint minden bizonnyal „példát statuáltatna” Orbánnal, amennyiben látta volna a Tanú című filmet.

2020. 03. 01. 18:34
Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 6. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-listavezetõjével közösen tartott EP-választás: az Európai Unió jövõjérõl címû sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 6-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentjük, továbbra is jól bezsírozva működnek a régi reflexek a magyar baloldalon. Míg a gulyáskommunizmus joviális évtizedei alatt a budapesti elvtársakat hívták, ha vidéken okozott valami komolyabb fejtörést, addig a moszkvai fejeseket, ha fővárosban szembesültek valamilyen nehezebb feladvánnyal. A külföldi feljelentgetősdi újabb lehetőséget adott a rendszerváltás után a tehetetlen kartársaknak arra, hogy a brüsszeli, valamint a washingtoni urakat is megkeresték, hogy „csináljanak már valamit”. Idővel a jelszavak is változtak, s míg korábban az adott okot a Nagy Testvér megkeresésére, ha valaki a „jó kommunista” kategóriájában méretett meg és találtatott könnyűnek, addig manapság a jogállamiság és a liberális demokrácia vált az elvtársak új jelszavává. Bár az új lózungok szofisztikáltabbak lettek a korábbiaknál, mantrázóik időnként a dackorszakukat élő kisded hatását keltik, akik magukat a földre vetve hisztiznek, ha valami nem tetszik nekik.

Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője is durcás kisgyerekhez illően viselkedett, amikor szó szerint könyörgött az Európai Néppártnak, hogy zárják ki a Fideszt a soraikból. A hisztirohamban Orbán Viktor lett az aktuális „csúnya bácsi”, akit Cseh a legkisebb és legjelentéktelenebb európai politikusnak nevezett a levélben. Sőt, a „rossz, gonosz” miniszterelnök felelős szerinte a Momentum fórumocskájára ejtett palackért is, így valós hatalom birtokában a kisasszony minden bizonnyal szíve szerint minden bizonnyal „példát statuáltatna” Orbánnal, amennyiben látta volna a Tanú című filmet.

Bár Cseh jó kisdobos, és lelkesen, átéléssel szavalja a baloldali kiskátét, a jó öreg szocik sem maradnak el mögötte. Hogy-hogy nem, az MSZP a minap felszólította Orbán Viktort, hogy érje el Erdogan török elnöknél, hogy ne induljanak el a menekültek. Amellett, hogy ez a mesébe illő kérés önmagában cáfolja a kormányfő állítólagos jelentéktelenségéről mondottakat, finoman szólva nem számol a geopolitikai realitásokkal. Meglehet, hogy ez az ötlet nem is egy gondolkodni képes politikai szövet terméke, hanem a haláltusáját vívó szocialista pártban – a fej nélkül szaladó csirke esetéhez hasonlóan – csak életbe lépett egy régi reflex, az „egy telefon a külföldi uraknak” berögződése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.