időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Láng Zsolt: Egységesítik a fővárosi bérlők feltételeit

Nagy Orsolya
2020.04.29. 14:08

Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte a fővárosi gazdasági társaságok vezetőit, hogy az általuk vezetett cégek és azoknak leányvállalatai ugyanazokat a kedvezményeket biztosítsák bérlői felé, amit a Fővárosi Önkormányzattól közvetlenül bérbe adott helyiségek esetében – tudta meg a Magyar Nemzet.

Két hete a fővárosi Fidesz-KDNP frakció levélben fordult a főpolgármesterhez és javaslatot tettek a feltételek egységesítésére, mert számos panasz érkezett a fővárosi vállalatok bérlőitől. Júniusra megszülethet egy olyan koncepció is, amelyben rögzítve lesznek a Főváros által nyújtott kedvezmények a rendkívüli egészségügyi veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítésére.

– Üdvözítő hír a több száz bizonytalanságban lévő bérlőnek, a főpolgármester elfogadta a konstruktív javaslatainkat, és ebben az irányban lépni kíván. Levelet írt a fővárosi cégek vezetőinek, hogy ugyanazok a feltételek vonatkozzanak a száz százalékban fővárosi tulajdonú gazdasági társaságok bérlőire, mint amit a fővárosi önkormányzat biztosít – mondta el lapunknak Láng Zsolt.

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője hozzátette: Karácsony júniusban fog előterjesztést hozni arról, hogy a fizetési haladék mellett milyen végleges segítséget nyújt a főváros a vállalkozóknak, szabályozzák a bérleti díjak esetleges csökkentését, elengedését. A kidolgozás alatt álló terv tartalmazza majd azt a segítséget, hogy minél hamarabb visszatérjen a régi élet és ne menjenek tönkre ezek a vállalkozások.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.