időjárás 3°C Taksony 2022. november 29.
logo

Gyermekorvosi rendelőket és óvodát fejlesztenek Tatabányán

2020.06.16. 18:36

Tatabányán egy évek óta bezárt csecsemőotthonból két gyermekháziorvos és két védőnő munkahelyét alakítják ki, illetve az épület egy részével a szomszédos óvodát bővítik – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, hogy a 158 gyermekről gondoskodó Arany Óvoda területe ezer négyzetméterről 1300 négyzetméterre bővül. Az új épületszárnyban tornaszoba, sportszertár, gyermek- és felnőttvizesblokk, irattár, sószoba, valamint kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet.

A mintegy hatszázmillió forintos beruházás része az óvoda teljes energetikai felújítása, a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, valamint korszerű hőközpont és szabályozható fűtési rendszer beépítése.

A csaknem ötszáz négyzetméteres új gyermekegészségügyi részlegben elérhető lesz több olyan vizsgálat, amelyet eddig csak szakellátásban lehetett igénybe venni.

A hatszázmillió forintos fejlesztéshez az önkormányzat négyszázmillió forintos pályázati támogatást kapott – ismertette a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.