időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Illegálisan rakott le zöldhulladékot egy jobbikos képviselő

Borsodi Attila
2020.06.22. 20:33

– Kínos és elfogadhatatlan, ami történt, a korábban rendpártiságot képviselő Jobbik most már nemcsak kommunikációjában, hanem cselekvésében is hiteltelenné vált Miskolcon – így reagált lapunknak Alakszai Zoltán, a Fidesz–KDNP-képviselőcsoport vezetője arra a hírre, hogy illegális hulladék elhelyezésén kapták a borsodi megyeszékhely jobbikos önkormányzati képviselőjét.

Előzőleg a Hír TV számolt be arról, hogy fényképek tanúsága szerint Badány Lajos, a „Velünk a Város” balliberális önkormányzati képviselője két hete a Borsod megyei Mályi külterületén egy útszéli bozótosba dobott ki zöldhulladékot, annak ellenére, hogy több tábla is jelzi: ez tilos. Az esetről fotók is készültek, amelyeket a közösségi oldalon osztottak meg. A zöldhulladékot kidobó férfit az egyik önkormányzati képviselő a helyszínen felszólította, vigye el a zsákokat, a jobbikos politikus azonban – a Mályi Polgárőr-egyesület elnöke, Rédi József állítása szerint – erre úgy reagált: „Leszarom, más is odarakja.” Ekkor még nem tudták, kiről van szó, de a fotók alapján később beazonosították Badány Lajost. A jobbikos politikus végül Rédi József szerint megígérte, másnap elviszi a szemetet, de a zsákok ott maradtak.

Badány Lajos – miután a sajtóban hírt adtak a botrányos esetről – közleményt adott ki, amelyben azt állította: a helyszínen nem volt tiltó tábla láthatóan kihelyezve, nem használt trágár szavakat, másnap pedig elszállította a zöldhulladékot.

Alakszai Zoltán a Magyar Nemzetnek felháborodva mondta: Badány Lajos ahelyett, hogy bocsánatot kérne, tetézi a helyzetet és magyarázkodik. – A bocsánatkérés lenne a minimum. Bízunk benne, hogy Veres Pál polgármester a frakcióján belül alaposan kivizsgáltatja az ügyet. És ha ez a vizsgálat komoly lesz, nem lehet más következménye, mint hogy megállapítja: Badány Lajos nem viselhet semmilyen tisztséget a miskolci közéletben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.