Lánchíd-felújítás: egyelőre senki sem fog beesni a Dunába

Tarlós István volt főpolgármester, miniszterelnöki megbízott szerint érthetetlen, miért nem írták ki eddig a Lánchíd felújítására a kivitelezési tendert.

Forrás: MTI2020. 06. 05. 13:29
null
Egyelőre senki sem fog beesni a Dunába Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István erről pénteken a TV2 Mokka című műsorában beszélt, ahol elmondta: a még a regnálása idején megrendelt, a múlt októberi önkormányzati választások után elkészült szakvélemény alapján feltárt szerkezeti hibák miatt hat hónapon belül meg kell kezdeni a Lánchíd felújítását.

Ezt november végén, december elején egyértelműen leírta a szakvélemény – szögezte le a volt főpolgármester.

Arra a felvetésre, hogy a Lánchíd életveszélyes lehet, Tarlós István azt mondta: abban az értelemben életveszélyes, hogy egy önsúlyától képződött kátyúba egy autó tengelyig belesüllyed, és a mögötte közlekedő belerohan vagy egy gyalogos a járdán combig becsúszhat a betonvasak közé. Azt is megjegyezte: olyan súlyos baleset, hogy egy autó vagy egy gyalogos beessen a Dunába, egyelőre nem várható.

A felújításhoz szükséges forrás elegendő és rendelkezésre áll
Fotó: Bach Máté

Tarlós István a fő kérdésnek azt nevezte, hogy az utóbbi fél évben miért nem történt semmi az ügyben. Úgy fogalmazott: nem tudja, hogy a forrásokkal kinek mi az elképzelése, de az biztos, hogy azt a felújításra szánt 23,7 milliárd forintot meghagyták, amiben a többi között benne van a kormányhatározatban rögzített hatmilliárd forint.

– Ha csak a Lánchíd felújításáról beszélünk, akkor a forrás elegendő és rendelkezésre áll – mutatott rá Tarlós István. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra is, hogy korábban nem a Lánchíd felújítására tartotta kevésnek a rendelkezésre álló a forrást, hanem a híddal műszaki egységet alkotó Váralagút, Clark Ádám tér, a pesti hídfő villamosalagútja és a Széchenyi tér együttes megújítására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.