Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Átadásra kész a „Szentesi-híd” a Kaposon

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének hidászai ismét jelesre vizsgáztak, két héttel a kitelepülésük után már állt az ideiglenes hadihíd Pincehelyen. A műszaki alakulat egy NATO-szabványának megfelelő előregyártott hídelemekből összerakott szerkezettel helyettesítette az életveszélyesen megrongálódott Kapos-hidat.

Végh Attila
Forrás: Honvedelem.hu2020. 07. 21. 18:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pincehelyi ideiglenes hadi híd átadása előtti utolsó ellenőrző mérésekkel is végeztek a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredének katonái. A honvédek április 14-én települtek ki a Pincehelyre, majd április 29-én, az építés befejezése után elhagyták a települést. A hadi hídon július 9-én végezték el az első terheléses próbákat. A NATO Mabey Universal hídkészletből felépített átkelő hivatalosan augusztus­ 1-jétől köti össze Pincehely két településrészét. Az ideiglenes híd a Kaposon átívelő, megrongálódott vasbeton híd bontási és újjáépítési időszaka alatt segíti a zavartalan gyalogos- és gépjárműforgalmat a forgalmas 61-es számú főúton.

Piringer József, a település polgármestere a Magyar Nemzetnek elmondta: az évek óta egyre rosszabb állapotú, régi kőhidat tavaly novemberben nyilvánították életveszélyesnek, korlátozták a forgalmat, ami nem tette lehetővé buszok és teherautók közlekedését. A településnek ez az egyetlen hídja, a hétezres lélekszámú Pincehely lakóinak egyharmada száz kilométeres kerülőre kényszerítve járt munkába, iskolába, bevásárolni.

A pincehelyi köznyelv „Szentesi-hídnak” nevezte el az ideiglenes átkelőt, amelyet az új, állandó híd ­2023-as elkészülte után elbontanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.