Németh Athina ikertestvére tornatanárként adna tanácsokat járványügyben

Tornatanárként dolgozott Németh Károly, aki a csodamasinának kikiáltott koronavírus-tesztelő géppel házalt. Vele az MSZP kézi vezérlése alatt álló Hírklikk készített szenzációhajhász, politikai fegyverként felhasznált interjút, ahogyan ikertestvérével, az álmentő Németh Athinával is, aki az egészségügy helyzetéről terjesztett valótlan rémtörténeteket.

2020. 07. 10. 15:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láthatóan zavart emberek által előadott szenzációhajhász történetekkel igyekszik lejáratni a kormányt a baloldal a kézi vezérlése alá tartozó Hírklikkel. A magát mentőápolónak és -tisztnek kiadó Németh Athinának az egészségügyről kitalált rémtörténetei után a csaló ikertestvéréről, Németh Károlyról bizonyosodott be, hogy mindenféle végzettség és pozíció nélkül sürgette egy koronavírus-tesztelő „csodagép” magyarországi forgalmazását, amely szerinte hatékonyabb és megbízhatóbb a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-teszteknél. Németh Károlynak nemhogy egészségügyi végzettsége nincs, hanem saját bevallása szerint tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt. Állítása szerint autodidakta módon „kupálta ki” magát nemcsak a Covid–19-cel kapcsolatban, hanem egyebek mellett a szívsebészet és a belgyógyászat terén is.

Ezenfelül maga Németh Károly ismerte el azt is, hogy a Norcos Hungary Kft.-nél – amely állítólagosan a tesztgépet akarja behozni Magyarországra – sincs munkaviszonya, hanem „magánemberként” adott tanácsokat a vállalatnak. Erre a cég láthatóan nem tart igényt, hiszen annak ügyvezető igazgatója, Romoda Kinga – aki egyébként Németh élettársa – a Magyar Nemzet érdeklődésére a cég nevében elhatárolódott az önjelölt polihisztortól.

Németh Károly a Magyar Nemzetnek arról is beszámolt, hogy a csodamasináról 3-4 hónappal ezelőtt értesült egy Svájcban élő ismerősétől, aki egy videót küldött neki azzal a kommentárral, hogy „ez egy olcsó gép, milyen jó lenne nektek”. Németh ezen felbuzdulva keresett meg több szakembert és szervezetet, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azonban, mint kiderült, a tárcának csak a weblapján található telefonszámon hagyott üzenetet, s azért nem gondolta fontosnak, hogy személyesen felvegye a kapcsolatot valakivel a minisztériumtól, mert állítólag negyed évszázada ismeri Merkely Bélát, akitől előrelépést remélt a tesztelőgép ügyében. Szerinte utóbbi ismeretség onnan datálható, hogy a volt felesége a Városmajori Klinikán dolgozott. Bár elítéli ikertestvére, Athina rémhírterjesztésként lelepleződött médiaszerepléseit, még rosszabb a véleménye az álmentő lányáról, aki notórius hazudozónak nevezte Németh Athinát. – Az unokahúgom nálam lakott egy ideig, és kikönyörögte, hogy elvihesse tőlem a kosorrú, ezüst-kék nyuszimat, ami nagyon okos volt egyébként. Elvitte a házával együtt a nevelőszüleihez. Egy hét múlva meglátogattam, és egy sötét garázsban találtam a nyulamat, nem volt alatta kipucolva. A lány azonban nem volt ott, állandóan csavargott – hangoztatta Németh Károly.

Kérdés, hogy a testvérpár kapott-e fizetséget a szocialistáktól a hírklikkes szereplésekért, amelyet politikai fegyverként használt fel a baloldal. Mindenesetre Németh Athina nem egyértelműen fogalmazott az ellenszolgáltatást firtató kérdésünkre: „Szerintem nem. A testvérem biztos, hogy nem, én biztos, hogy nem.” Bátyja tagadta, hogy pénzt kapott az MSZP-től, ahogy azt is, hogy bármilyen kapcsolata lenne a baloldallal.

– Semmilyen tömegszervezetnek nem voltam a tagja soha – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.