Tovább csökkent itthon az új koronavírusos betegek száma

Magyarországon mindössze két újabb pozitív koronavírusos beteget regisztráltak az utóbbi 24 órában.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 07. 01. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4157 főre nőtt a hazánkban beazonosított Covid–19-fertőzöttek száma – olvasható a Koronavirus.gov.hu szerdai tájékoztatójában. Mint írták, egy idős, krónikus beteg hunyt el, így a vírus miatt életüket vesztők száma 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 857 fő. Utóbbiak 38 százaléka, az elhunytak hatvan százaléka, a gyógyultaknak pedig közel fele – 48 százaléka – budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

Bár megszűnt a veszélyhelyzet, járványügyi készültség van érvényben. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben Magyarország elkerülte a tömeges megbetegedéseket és a többezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt. A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.