Egy új áldozata van a koronavírusnak hazánkban

A korábbihoz képest valamelyest csökkent a koronavírus-fertőzést elkapó új betegek száma.

Forrás: koronavirus.gov.hu2020. 08. 18. 9:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonnégy újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4970 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma – számolt be róla a koronavírus.gov.hu. Mint írták, elhunyt egy idős, krónikus beteg, így a Covid–19-ben életüket vesztők száma 609 fő, miközben 3631-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 730. Az aktív fertőzöttek 32, az elhunytak 60, a gyógyultaknak pedig 43 százaléka budapesti. Hatvan koronavírusos beteget ápolnak kórházban, akik közül hatan lélegeztetőgépen vannak.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja megakadályozni a fertőzés külföldről történő behurcolását és a pandémia magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. A megelőzés legfontosabb módjaként említették, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.