Iskolakezdés: a kormányszóvivő összefogásra buzdít

A szülőkhöz szólt a tanévkezdés alkalmából közzétett, legfrissebb videójában Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő többek közt a higiéniai szabályok betartását és a távolságtartás fontosságát hangsúlyozta, azt kérve a családoktól: ne vigyenek beteg gyereket közösségbe.

Csókás Adrienn
Forrás: Facebook2020. 08. 31. 13:14
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus továbbra is velünk van, ezért most még inkább vigyáznunk kell egymásra, hogy zavartalanul indulhasson el az új tanév – hangsúlyozta a Facebook-oldalán közzétett videójában Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő szerint nem könnyű a helyzet: úgy kell megvédeni az emberek egészségét és a munkahelyeket, hogy közben ne álljon meg az élet. – Mindannyiunk érdeke, hogy zavartalan legyen az óvoda- és iskolakezdés. A szeptember 1-jével életbe lépett szigorítások is ezt szolgálják – húzta alá a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra rámutatott, mindannyian sokat tehetünk azért, hogy megelőzzük a vírus terjedését: ne vigyük közösségbe a beteg gyereket, és tartsuk be a higiéniai szabályokat, a már sokszor ismételt távolságtartást és a rendszeres kézmosást! Mint hangsúlyozta, közös érdekünk a járvány lassítása, a felerősödése ugyanis veszélybe sodorná a gazdaságot, így a munkahelyeket is.

– Tavasszal már láttuk, mit érünk el, ha összefogunk. Most is erre van szükség!

– mondta Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a nehézségek közepette azért öröm is adódik: a gyerekek hosszú idő után ismét találkozhatnak barátaikkal, tanáraikkal, biztosan nagyon várják már. – Sikeres tanévet kívánok! Vigyázzunk egymásra! – zárta sorait Szentkirályi Alexandra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.