Sorosista kiképzésekkel készül a baloldal a választásra

A Tűzfalcsoport négy érdekes és a baloldali kampányra való felkészülést elősegítő eseményt mutatott be.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 08. 14. 14:10
null
Rendszerkritikus „harcosok” Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban a Tűzfalcsoport több írásában is foglalkozott a Soros-hálózat által újra csúcsra járatott politikai kiképzésekkel, most pedig négy érdekes és a 2022-es baloldali kampányra való felkészülést elősegítő eseményt mutat be.

  • Helyi aktivizmus 1×1 – a Társaság a Szabadságjogokért képzéseHogyan legyél aktív tagja a politikai közösségednek? Mi az a közmeghallgatás? Mihez van ott jogod? Hogyan keresheted meg az önkormányzati/országgyűlési képviselődet? Mivel érdemes hozzá fordulni? És mi a helyzet a képviselő-testületi ülésekkel? Ezek nyilvánosak? Miről van ott szó? Mit tehetek, ha a képviselő-testület jogszerűtlen döntést hoz? Hogyan kezdeményezhetek helyi népszavazást? És mik az önkormányzati képviselők lehetőségei?

  • Mindezekre és a kapcsolódó kérdésekre is választ kaphatsz a képzésen gyakorlati példákon és eseteken keresztül.

    A képzés célja nyilvánvaló: az aktivista politizálás meghonosítása a körúton kívüli világban. Olyan embereket akarnak behálózni, akik a TASZ „hasznos idiótái” lehetnek majd helyben, és számos információt, helyi ügyet tudnak szolgáltatni a budapesti vezetőségnek. Mindezekhez képzést, hálózatosodást és segítséget kaphatnak a fővárosi Soros-lerakattól, amely így alacsony energiabefektetéssel tud majd vidéki trófeákat bemutatni a 2022-es választáson.

  • Szerveződj! társasjáték-vezető képzésA Szerveződj! társasjáték az érdekvédelem és aktivizmus módszereivel ismerteti meg a résztvevőket játékos módon. A társas célja, hogy a játékos csoport elgondolkozzon azon, hogy milyen eszközökkel tud kiállni saját közössége vagy mások érdekeiért, hogyan lehet hatásosan fellépni, kampányolni, mozgalommá szerveződni és tenni egy igazságosabb világért.
  • Csapatépítésbe kezdenek a Közélet Iskolájánál. Az esemény szervezője egy régi ismerős, a nemzetellenes kampányok szakértője, a társasjátékestet is mellékesen, kisujjból megszervező Udvarhelyi Tessza.

  • Az aktivizmus szárnyakat adSzárnykészítő workshop és beszélgetés az Amnestyvel.

  • Pár hét alatt több mint tízezren szólítottuk fel az alapvető jogok biztosát, hogy vizsgáltassa felül a május 19-én elfogadott, transznemű emberek jogait sértő törvényt az Alkotmánybírósággal. Miért fontos ez az ügy? Milyen eszközökkel léphetünk fel a jogsértő törvényekkel szemben? Miben mérjük egy akció sikerességét? Programunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ. Kreativitásodat pedig kiélheted kézműves workshopunkon, ahol a szombati felvonulásra készíthetsz biztonságos távolságot és stílust kölcsönző szárnyakat és más egyedi kiegészítőket.

  • Fotózás és aktivizmus – képzés a Közélet Iskolájában. Nem elég egy jó ügyért küzdeni, meg is kell mutatni azt. És mi lenne hasznosabb erre, mint egy kép, ami többet mond ezer szónál? Ezen a képzésen megismerkedünk a fotózás alapjaival, majd felfedezzük, hogyan használható egy fénykép az ügyünk kommunikációjában. A képzésre szükséged lesz egy olyan eszközre, amivel digitális képet lehet készíteni (mobiltelefon is alkalmas), de ha nem tudsz ilyet hozni magaddal, akkor jelezd a jelentkezési lapon, és mi igyekszünk biztosítani.
  • Nem elég szerveződni, kampányokat levezényelni, támadni, tüntetni, azután megint támadni, mindezeket jól meg is kell örökíteni, hogy utána a baloldali lakájsajtó és a nemzetközi elvtársak jó képanyagokat tudjanak szolgáltatni a tevékenységükről külföldön.

    A teljes írást IDE kattintva olvashatják.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.