Fürjes Balázs az autósoktól elvett sáv visszaadását sürgette

A csökkenő kerékpárforgalom megfelelő alkalmat teremt az autósoktól elvett sáv visszaadására Fürjes Balázs szerint.

2020. 09. 23. 18:41
null
2020.01.27. Budapest Dr. Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autósforgalomtól a Karácsony Gergely főpolgármester által elvett biciklisáv visszaadását sürgette Fürjes Balázs a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, szerdán. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy

a rossz idő miatt október és április között várhatóan lecsökken a kerékpárosok száma, ezért addig adják vissza az autósoknak az elvett sávot,

és a baloldali városvezetést arra szólította fel, hogy folytassa le az elmulasztott előzetes konzultációt, amely során mások mellett a körúti lakosokat, az autósokat és a kerékpárosokat is megkérdezik.

A Lánchídról szólva az államtitkár azt mondta: a kormány tiszteletben tartja, hogy a hídnak a főváros a gazdája, de tájékoztatást kér, hogy a rendkívül elhúzódott közbeszerzési eljárást követően milyen ütemezéssel lesz lezárva a híd és elvégezve a felújítás. Hozzátette:

a híd helyzete nem akkor lesz rendezett, ha megkötik a szerződést a felújításra, hanem amikor az be is fejeződik.

Emlékeztetett: a kormány az elmúlt tíz évben négyezer milliárd forintnyi összeget költött Budapestre, s Tarlós István korábbi főpolgármester partner volt ebben, jól tudtak együtt dolgozni. Mint korábban megírtuk, Fürjes Balázs a kormány részéről kezdeményezte a fővárosnál a közös egyeztető fórum folytatását, a párbeszéd október 15-én folytatódik, legfontosabb témája pedig a közlekedés lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.