Szerdán zajlik a tesztek második köre Pannonhalmán

Elkülönítve mozog a végzős évfolyam a gimnáziumban, így a fertőzés a többi diákra nem terjedhet át.

Csekő Imre
2020. 09. 08. 16:36
null
Biztonságosan elkülönítették a pannonhalmi diákokat az épületben Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán zajlik majd a pannonhalmi bencés gimnázium végzős évfolyamában a koronavírustesztek második köre – mondta lapunknak a a főapátság kommunikációs vezetője. Kormos Gyula azt is megerősítette, hogy a gimnázium diákjai biztonságosan elkülönítve várják az eredményeket társuk megbetegedése után.

A Pannonhalmi Főapátság szombaton tudatta közleményben, hogy a bentlakásos gimnázium egyik 12. osztályos diákjának koronavírus tesztje pozitív lett, ami miatt az összes végzősnek két teszten kell átesnie, hogy kizárják a további fertőzéseket.

Biztonságosan elkülönítették a pannonhalmi diákokat az épületben
Fotó: Krizsán Csaba/MTI

– Az első tesztelési kör hétfőn lezajlott, a második szerdán lesz, így csütörtökön tudjuk majd megmondani, hogy sikerült-e megfogni a fertőzést – mondta lapunknak Kormos Gyula, és hangsúlyozta, hogy az iskola még a nyár folyamán kidolgozott egy megfelelő protokollt: kohorszokba osztották a diákokat, akik csoportonként együtt mozognak, egyszerre esznek, és ezeket a kohorszokat elkülönítették egymástól. – Ezáltal egy esetleges fertőzést lokalizálni lehet, és nem kell leállítani az egész iskolát – fejtette ki Kormos Gyula.

Azt is elmondta: a főapátság alkalmazottainak a belső terekben folyamatosan maszkot kell viselniük, és ez a szerzetesekre is vonatkozik. – Szeretnénk, hogy a beiskolázástól kezdve számított két hét elteltével elmondhassuk, a gimnázium egy kontaktusbuborékot hozott létre – mondta a rend munkatársa, és arról is beszámolt, hogy szigorú beléptetési rendszer van a gimnáziumban: a tanárokon kívül csak a takarítók, a higiéniai személyzet egy csoportja és az informatikai részleg munkatársai léphetnek be az iskola területére.

A bencések egyelőre kivárnak, amíg kiderül, sikerült-e felépíteni a kontaktusbuborékot, és a gimnázium vezetése ezután hozza majd meg a döntését, hogy hazaengedik-e a diákokat az októberben esedékes őszi szünetre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.