Saját kocsmájában árult kábítószert a díler

Nigériai bűnbanda próbált meg lecsípni egy szeletet a budapesti drogpiacról. Minőségi anyaggal kereskedtek, azt hitték, elég óvatosak azzal, hogy hetente váltogatták lakásaikat, de a rendőrök már augusztus óta figyelték minden lépésüket.

Forrás: police.hu2020. 09. 19. 11:24
Drogfogás Erzsébetvárosban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen is letartóztatta a bíróság azokat a drogkereskedőket, akik bérelt lakásokban és egyikük, budapesti, bulinegyedben üzemeltetett szórakozóhelyén árultak kábítószert – számolt be róla a Police.hu. Az afrikai bűnözőknek közük lehet annak a boltnak az üzemeltetéséhez is, melyben elvileg legális, kábítószer tartalom nélküli kendertermékeket árultak, ennek ellenére a bolt ellenőrzésekor 15 vevő közül 12-nél kimutatta a hatósági vizsgálat a drogfogyasztás nyomait.

Budapest belvárosában egy eddig ismeretlen banda próbálkozott meg drogterjesztéssel, szinte mindenféle kábítószert be lehetett szerezni tőlük. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársainak információ szerint külföldi férfiak szervezték a drogüzletet, néhány helybeli, magyar segítővel, bérelt lakásokban és egy kisebb szórakozóhelyen lehetett beszerezni a drogot. Az NNI nyomozói a Budapesti Rendőr-főkapitányság a VII. kerületi rendőrkapitányság munkatársait is bevonták a felderítésbe, így már olyan konkrét adatok is a birtokukba jutottak, hogy a társaság Hollandiából csempészett be kokaint és marihuánát. Ebből az anyagból találtak a rendőrök a házkutatás során egy nagyobb mennyiséget abban a Kertész utcai boltban szeptember 12-én, mely úgy hirdette magát, hogy legális, az Európai Unió elveinek megfelelően bevizsgált, drognak minősülő hatóanyag-tartalom nélküli vadkendertermékekkel kereskedik.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=uUCWnmXQvEc&feature=emb_logo

Az NNI nyomozói szeptember 15-re gyűjtöttek annyi bizonyítékot és adatot, ami alapján elrendelhették a banda tagjainak elfogását. Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben fogtak el, két nigériai állampolgárt pedig egy erzsébetvárosi lakásban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=Hxo6TIIcAO0&feature=emb_logo&has_verified=1

A dílerektől 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot. A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását elrendelte a bíróság. A kábítószer-elosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta, berendezési tárgyait lefoglalták.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.