Szivárognak a parkolási pénzek Ferencvárosban is

Az új közbeszerzési eljárást a hatóság semmisé nyilvánította, és kétmillió forintra megbüntette önkormányzatot.

2020. 09. 23. 21:29
BARANYI Krisztina
Budapest, 2019. december 9. Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közpénzek kitalicskázására adhatott lehetőséget a ferencvárosi parkolási szoftver üzemeltetéséért kiírt, majd a hatóság által megsemmisített közbeszerzési eljárás – állítja a ferencvárosi Fidesz–KDNP-frakció. Gyurákovics Andrea frakcióvezető a Magyar Nemzetnek elmondta: májusban lejárt a korábbi céggel a szerződés, azóta nem tudják, hogy ki üzemelteti a szoftvert. Ráadásul az új közbeszerzési eljárást a hatóság semmisé nyilvánította, és kétmillió forintra megbüntette önkormányzatot.

– Mintha egymásról másolnák a parkolási szerződéseket Zuglóban, Erzsébetvárosban és Ferencvárosban. A parkolást tárgyaló testületi ülésen Baranyi Krisztina polgármester azzal indokolta Kupper András cégének szerződtetését, hogy ő csak a „kicsi tolvaj” a parkolással foglalkozó cégek között – emlékezett vissza Gyurákovics Andrea. A frakcióvezető azt is felemlegette, hogy Baranyi Krisztina és jobbkeze, a Magyar Kétfarkú Kutya párt által delegált Döme Zsuzsanna alpolgármester folyamatosan a fideszes közbeszerzéseket támadja. Ilyen ügy volt a ferencvárosi utak kátyúzása.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

– Folyamatosan azzal támadták a korábbi fideszes vezetést, hogy ellopta a pénzt. Erre a feladatra bruttó százharmincmillió forintért kötöttünk szerződést egy teljes évre, Baranyi ez év utolsó negyedévére 52 millió forint plusz áfa összegű keretszerződést kötött. Ez az összeg jócskán felülmúlja a korábbi árat – mondta el lapunknak Gyurákovics Andrea. A Magyar Kétfarkú Kutya párt nemcsak Ferencvárosban vádolja lopással a fideszes közbeszerzési eljárásokat, hanem Hegyvidéken is. A párt elnöke, Kovács Gergely vehemensen támadja a XII. kerület eljárásait, ahol egyetlen közbeszerzés sem zajlott le törvénytelenül. Ezzel szemben a Közbeszerzési Hatóság a baloldali vezetésű Józsefvárosban és Ferencvárosban sorra semmisíti meg a szabálytalan eljárásokat. Gyurákovics Andrea arra is emlékeztetett, hogy a választási kampányban Pataki Márton, Baranyi Krisztina egykori párttársa azt mondta: „A 2019-es önkormányzati választást nem szabad félvállról venni, minden fontos önkormányzati pozíciót el kell foglalni, és az önkormányzat minden erőforrását a kormány elleni küzdelemre kell felhasználni.” Ma Pataki az önkormányzat vagyongazdálkodási cégét (FEV IX. Zrt.) vezeti, amely alá a parkolás is tartozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.