A baloldal válság idején csak adóemelésben tud gondolkodni

A baloldali kormányok és városvezetések módszertana nem változott – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

Forrás: MTI2020. 10. 08. 13:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali kormányok és városvezetések módszertana nem változott: válság idején csak adóemelésben tudnak gondolkodni a gazdasági szereplők terheinek csökkentése helyett – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja csütörtökön az MTI-vel. A kormánypártok közleményükben úgy fogalmaztak, a baloldal ezt az egyetlen válságkezelési megoldást ismeri, pedig pont ilyen időszakokban kell csökkenteni az adóterheket a vállalkozások életben tartása érdekében.

Ezermilliárd forintos adócsökkentésre lenne szükség

A vírus okozta válság olyan mértékben alakítja át a viszonyokat, amihez legfeljebb csak az 1989–90-es rendszerváltozás hasonlítható – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László szerint az államnak minél több területen digitalizálnia kell saját működését, ezzel komoly összegeket takaríthat meg. Pénzt a magánszemélyeknek is félre kell tenniük, ezt a kormány például új, nyugdíjcélú állampapír kialakításával segíthetné. A mindennapi életet pedig úgy, ha a lehető legrövidebb időn belül tíz százalék alá csökkenti a személyi jövedelemadó 15 százalékos kulcsát.

„Mi az adómérséklési javaslatokat támogatjuk” – hangsúlyozták, majd hozzátették, „csak Karácsony Gergelynek okoz meglepetést a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági válság”.

A Fidesz-KDNP szerint már tavasszal lehetett tudni, hogy komoly recesszió lesz az idegenforgalmi és turisztikai ágazatban.

Karácsony Gergely „miért nem hívta össze már hónapokkal korábban a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, és miért nem egyeztetett a kormánnyal?” – kérdezték a kormánypártok.

A Fidesz-KDNP egyúttal választ vár arra is, hogy a városvezetés miért nem ült le az év elején az érdekképviseleti szervezetekkel és kértek szakmai javaslatokat.

„Az elmúlt időszakban azt láttuk, hogy a főpolgármester gőgös ellenállást tanúsított minden segítő javaslattal szemben, és persze most bejelenti a tőlük megszokott adóemelést” – zárta közleményét a Fidesz-KDNP.

Ezeket az ígéreteit nem tartotta be Karácsony Gergely

Emlékszik arra, amikor a a baloldal által jelölt főpolgármester kampányában azt ígérte, hogy minden budapesti újszülött után egy fát fognak ültetni a fővárosban? És arra, hogy 20 ezer forintos fűtéstámogatást kapnak a budapesti nyugdíjasok és kisgyerekes családok? Rémlik, hogy a hármas metrót klimatizálják, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester? Ilyen és ehhez hasonló ígéretekkel kampányolt a baloldal azóta megválasztott főpolgármestere még tavaly, az önkormányzati választások előtt. Az ígéret persze ígéret maradt, ahogyan az ügyekről való társadalmi egyeztetés is csak levegőbe beszélés volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.