Gyurcsány szerint kutya nehéz dolguk lesz 2022-ben

A DK elnöke elismeri, hogy elmosódtak a határok az ellenzéki pártok között. Úgy látja, csoda kell a választási győzelmükhöz, mégis valóság lesz.

Munkatársunktól
2020. 10. 12. 15:58
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. június 19. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólalás közben a jövõ évi költségvetés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Valójában csak egy dolgot tudtunk meg tegnap a borsodi időközi választásokon. Azt, hogy kutya nehéz lesz 2022-ben – írta Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, miután kiderült, hatalmasat bukott az ellenzék a szerencsi időközi választáson. Írásában a DK elnöke is elismeri, hogy

„valójában elmosódtak a határok az ellenzéki pártok között”.

Bejegyzésében ismét diktatúrát kiált, mert – ahogy fogalmazott – „nekik csak a tisztesség maradt.” Szerinte „emberi bizalmat teremtett” a választási kampány az ellenzéki pártok vezetői, aktivistái között. Gyurcsány – ellentmondásba keveredve magával – a két év múlva esedékes választáson mégis kormányváltást vizionál:

„A csoda most nem történt meg. De ha nem bátortalanodtok el, ha mertek továbbmenni az úton, akkor 2022-ben megtörténik. Amit eddig csodának hittétek, valóság lesz.”

– zárja írását az ellenzék vezére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.