A munkahelyek megőrzése érdekében támogatják a cégek beruházásait

A magyar kormány nem a szociális segélyezést, hanem a munkahelyek megtartását tartja megoldásnak a koronavírus-járvány okozta válsághelyzetben, ezért támogatja a munkáltatók beruházásait – jelentette ki Szijjártó Péter, amikor online jelentkezett be a Német Iparszövetség keddi tanácskozásán.

Forrás: MTI, FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.OFFICIAL2020. 11. 17. 13:25
null
Magyarország benevezett az új világgazdasági korszakot meghatározó versenybe. Célunk, hogy minél több német vállalat válassza újra hazánkat beruházási helyszínként. Fotó: BORSOS MATYAS Forrás: FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.OFFICIAL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-fertőzéssel küzdő külgazdasági- és külügyminiszter a Facebook oldalán közzétett hozzászólásában példaként említette, hogy uniós források felhasználásával maximum 800 ezer euró értékben, illetve a fejlesztésre fordított összeg 50 százalékáig támogatják azokat a cégeket, amelyek vállalják a munkahelyek megmentését.

Eddig több mint 30 iparágban 904 cég vett részt a programban. Ezek összesen 1,2 milliárd eurót fektettek be és 155 ezer munkahelyet sikerült megvédeni

– ismertette.

A sikerek láttán a kormány úgy döntött, hogy készen áll egy újabb 140 millió euró értékű beruházásösztönző program elindítására – tette hozzá.

Magyarország benevezett az új világgazdasági korszakot meghatározó versenybe. Célunk, hogy minél több német vállalat válassza újra hazánkat beruházási helyszínként
Fotó: FACEBOOK.COM/SZIJJARTO.PETER.OFFICIAL

A továbbiakban arra bíztatta a német vállalatokat, hogy a beruházásokhoz kapcsolódva indítsanak szakképzési programokat is. Ugyanis legalább 5 millió eurós befektetés esetén, tanulónként 5 ezer eurós képzési támogatásra jogosultak, illetve a kormány elkötelezett a további adócsökkentések mellett.

Arról is beszámolt, hogy 2014 óta 123 német vállalatnak nyújtott a magyar állam beruházási támogatást, illetve 25 további céggel tárgyal. Ennek nyomán Magyarország első számú kereskedelmi partnere Németország, amely a magyar export 28 százalékát fogadja be.

Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy a Német-Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara felmérése szerint a Magyarországon működő német cégek 60 százaléka üzleti helyzetének javulására számít a következő időszakban.

Végül úgy vélekedett, hogy a járvány nyomán új globális verseny alakult ki, amelynek Magyarország a nyertese lesz.

Ezért is jó hír, hogy a harmadik negyedévben a második negyedévhez képest 11,3 százalékkal bővült a magyar gazdaság – mondta Szijjártó Péter.

Megálljt kell parancsolni a keresztények elleni agressziónak! + videó

A keresztényekkel szembeni agressziónak megálljt kell parancsolni Európában és az egész világon – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter a hivatalos közösségi oldalára feltöltött videójában.

Szijjártó Péter a Nemzetközi Vallásszabadság Szövetség miniszteri online konferenciáján azt mondta, a kereszténység közösségépítő erejére most nagyobb szükség van, mint valaha. „Sajnos a kereszténység még mindig a legüldözöttebb vallás a világon”, és ezt nem szabad elfelejteni még ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban sem – hangsúlyozta.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.