Egy brit orvosi lapban bukkantak fel újra a kamuvideó hazugságai

Egy brit orvosi lapban bukkant rá az Origó a Korózs Lajos által készített kamuvideó állításaira. A cikket Kata Karáth jegyezte, és írásában többször is előkerült az a hazug állítás, miszerint a tavaszi kórházi ágyfelszabadítás miatt súlyos betegek haltak meg. Karáth korábban azzal szerzett „hírnevet” Magyarországon, hogy közölte, minden erővel szakítani akar magyarságával. Mindennek fényében különösen érdekes, hogy miért írt cikket Magyarországról.

Forrás: origo.hu2020. 11. 20. 17:05
KORZS Lajos
A Fidesz szerint a "kamuvideót" készítő és a keleti oltóanyagok ellen kampányoló Korózs Lajos méltatlan egy miniszteri meghallgatás levezetésére Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Korózs Lajos által készített kamuvideón halható állítások most a British Medical Journal című orvosi magazinban bukkantak fel. Az álmentős videóban elhangzott állítás, miszerint a rákos betegeket kitették a kórházakból, most Kata Karáth valótlanságtól hemzsegő cikkében olvasható. Kata Karáth magát szabadúszó újságíróként jellemzi. Két évvel ezelőtt azzal az írásával hívta fel magára a figyelmet, amiben azt bizonygatta, hogy minden erővel próbálja lekaparni magáról a magyarságát.

Ennek fényében különösen érdekes, hogy miért írt cikket Magyarországról, ha ennyire nem kíváncsi az országra.

Durva csúsztatások

Mostani írásában közli, hogy 2019-ben történelmi mélypontra zuhant Magyarországon az egészségügyre fordított kormányzati kiadások összege.

Ezzel szemben a valóság, hogy 2010 után az összes egészségügyi kiadás volumene növekvő trendet mutatott.

A 2009-es 11749 millió euró (vásárlóerő-paritáson) értékről 2018-ra 15101 millió euró (vásárlóerő-paritáson) szintre, azaz 22 százalékkal nőtt. Karáth cikkében a tíz éve orvosi munkát nem végző Falus Ferenctől is idézett, aki szerint a magyar egészségügyi ellátás összeomlott, és több áldozata volt a kórházi ágyak felszabadításának, mint magának a koronavírusnak. A Korózs-féle kamuvideóban is szerepelt ez az állítás.

Korózs Lajos az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2020. november 10-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karáth szerint a magyar egészségügy súlyos helyzetének egyik oka, hogy az elmúlt évtizedben rengeteg orvos ment külföldre.

Írásában arról azonban már elfelejtett beszámolni, hogy 2010 óta hétezerrel több orvos dolgozik.

Természetesen a szerző a 16 ezer lélegeztetőgép megvásárlását is felrója a kabinetnek. A cikkben az a hazugság is szerepel, hogy a tavasszal elhalasztott, nem sürgős műtétek miatt emberek haltak meg. Karáth állítását a KSH cáfolja, mivel a hivatal adatai szerint 2020-ban lényegesen kevesebben haltak meg, mint 2019-ben.

A cikk nagy része egyébként kronológiai sorrendben ismerteti a koronavírus-járvány magyarországi történetét egészen október közepéig.

Természetesen azok az unalomig ismert és hazug politikai panelek is megjelennek a cikkben, miszerint a tavaszi veszélyhelyzetet a kormány az autokrácia erősítésére használta fel.

Mindezek mellett pedig a tesztek kevés számát bírálta a cikk írója, miközben az ország a járvány kitörése óta a WHO-protokollnak megfelelően járt el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.