Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Európában

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Franciaországban és Bécsben is – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Forrás: MTI2020. 11. 04. 11:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Franciaországban és Bécsben is – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György azt mondta, a bécsi merénylet gyors lefolyása, valamint a nem tisztázott részletek miatt rendkívül fontos volt, hogy a magyar rendvédelmi szervek, illetve a titkosszolgálatok gyors intézkedéseket tegyenek.

Számítani lehetett ugyanis arra, hogy fegyveresek menekülnek Magyarország felé, és arra is, hogy az osztrák hatóságok segítséget kérnek magyar kollégáiktól – tette hozzá.

Ezért a magyar rendvédelmi szervek – főként a Terrorelhárítási Központ (TEK) – biztonsági intézkedéseket tettek az Ausztriába vezető határátkelőhelyeken – tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, indokolt európai terrorhullámról beszélni, amelyben nemcsak magányos elkövetők, hanem a „mögöttük álló irányító, tervező-szervező személyek” is közreműködtek.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az elmúlt hétvégén mintegy ötszáz migráns akart átjutni a magyar határon, köztük olyanok is, akik a Tiszán csónakkal próbálkoztak.

Minden jel arra utal, hogy egy elkövetője volt a terrortámadásnak

A biztonsági szervek nemrég más európai városokban is merényleteket hiúsíthattak meg.

Az osztrák belügyminisztérium szerint semmi nem utal arra, hogy egy második elkövető is részt vett volna a hétfő esti bécsi merényletben – közölte kedden Bécsben Karl Nehammer belügyminiszter. A támadás helyszínén készült videófelvételeket elemző nyomozók bizonyítékot találtak arra, hogy nincs jele második elkövetőnek – mondta a belügyminiszter. – Mindaddig azonban, amíg az értékelés nem fejeződik be, nem mondhatjuk perdöntő erővel, hány elkövető felelős a bűncselekményért – tette hozzá. Korábban azt közölték, hogy legalább egy további elkövető elmenekült. A hivatalosan terrorcselekménynek minősített támadás után a rendőrség tizennégy embert vett őrizetbe, és tizennyolc ingatlanban tartott házkutatást. Kedd délután magas fokú biztonsági készültség volt érvényben Bécsben, a rendőri jelenlétet megerősítették – közölte Karl Nehammer.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.