időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo

Nevetséges jelmezben tiltakozott a DK az abortusz „betiltása” ellen

Magyar Nemzet
2020.11.07. 12:53
Nevetséges jelmezben tiltakozott a DK az abortusz „betiltása” ellen

Nevetséges maskarában tiltakozott a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezete, a DEL két tagja az abortusz „betiltása” ellen. A mindössze négyperces videót a Parlament épülete előtt vették fel, jelmezüket a civilizáció elpusztulásáról szóló A szolgálólány meséje című film ihlette. A videóban Hegyesi Edina a szokásos DK-féle kommunikációs stílusban beszél arról, hogy

hasonlít az „Orbán-rezsimre” a film üzenete, miszerint a „nők elnyomottak”, a férfiak pedig „a hagyományos értékekre hivatkozva bármit megtehetnek, és meg is tesznek ezekkel a rabszolgasorban tartott nőkkel”.

A videóban arról panaszkodnak a DK aktivistái, hogy „Orbánék egy lépésre vannak attól, hogy betilthassák az abortuszt.” Úgy tűnik, az elkerülte a figyelmüket, hogy a Fidesz–KDNP pártszövetségnek – amely 2010 óta kétharmados többséggel kormányoz, és új alaptörvényt is elfogadott – eddig is lehetősége lett volna, hogy betiltsa a magzatok életét kioltó beavatkozásokat, mégsem tette. A baloldal tehát olyasmivel riogat, aminek semmi alapja nincs.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.