időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Továbbra is falaz Korózs Lajosnak a baloldal

Magyar Nemzet
2020.11.19. 05:45
Továbbra is falaz Korózs Lajosnak a baloldal

A baloldal ahelyett, hogy kiközösítené a kamuvideós Korózst, falaz neki – jelentette ki Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdai videónyilatkozatában, hozzátéve: a baloldalnál a járvány kezdete óta minden nap a hazudozásról és a hangulatkeltésről szól. Eközben az Index és a HVG szerdai címlapjukon alaptalanul állították, hogy a kormány a kijárási korlátozás február 8-i meghosszabbításáról döntött.

A baloldal továbbra is falaz a Németh Athina álmentővel készített kamuvideóval botrányt okozó Korózs Lajosnak. Lapunk írásban kereste az érintett ellenzéki pártokat azt illetően, hogy szerintük az álhírek terjesztésével lebukott Korózs Lajosnak le kell-e mondania az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetéséről, azonban cikkünk megjelenéséig egyik párttól sem kaptunk választ.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán videónyilatkozatában viszont rámutatott: a járvány kitörésekor még olyan országokban is összefogtak a pártok, ahol hosszú évek óta politikai patthelyzettel küzdöttek, igaz ez Belgiumra, Spanyolországra, Romániára is. – Ehhez képest, amit itthon látnak, az példa nélküli, a baloldal folyamatosan támadja a járvány elleni védekezést, és ebben „faltörő kosként tolják előre a kamuvideós Korózs Lajost” – mondta a frakciószóvivő a kormánypártok véleményét tolmácsolva. Közölte: a szocialista politikus először egy „gyalázatos kamuvideóval” bukott le, amelyben egy álmentővel akarta lejáratni a védekezésben résztvevőket.

– Itt nem állt meg, halálozási statisztikák meghamisításával próbált hangulatot kelteni. Kedden az általa vezetett népjóléti bizottság is olyan etikai követelményeket fektetett le, amelyek alapján a kamuvideós Korózs Lajos egyértelműen méltatlan a testület vezetésére – mondta.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának vezetője többszörösen félrevezette a választókat
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kereszténydemokrata politikus beszédesnek tartja, hogy sem Korózs Lajos, sem Szabó Tímea nem vállalta, hogy csak hiteles adatok alapján tájékoztat, és nem kelt pánikot. – A baloldal ahelyett, hogy kiközösítené a kamuvideós Korózst, falaz neki – jelentette ki, megjegyezve: nem hívták vissza a népjóléti bizottság éléről, és ahelyett, hogy a védekezést segítenék, tovább folytatják az álhírek gyártását. Nacsa Lőrinc összegzése szerint a baloldalon a járvány kezdete óta minden nap a hazudozásról és a hangulatkeltésről szól. – Egyikük a kórházakról hazudik, a másik a vakcináról, a harmadik a mentőket, a negyedik a rendőröket támadja, az ötödik kamuzik a tesztekről. Ez a valódi arcuk – fogalmazott a kormánypárti képviselő.

Mint ismert, Korózs Lajos lett az MSZP vezérszónoka a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló parlamenti vitán, annak ellenére, hogy a tavasszal megjelent álmentős videója országos botrányt okozott, a minap pedig egy koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg a közösségi oldalán. Írásában azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Utóbb kiderült, hogy a posztjához felhasznált statisztikák hazugságon alapultak.

Nemcsak a baloldali politikusok, a balliberális sajtóorgánumok is gyakran kerülnek kínos helyzetbe álhírek terjesztéséért.

Szerdán az online felületeken futótűzként kezdett terjedni az az elsőként a HVG.hu-n közölt információ, amely szerint a kormány a kijárási korlátozás 2021. február 8-ig tartó meghosszabbításáról döntött. A cikket később az Index és egyéb orgánumok is átvették. Kiderült azonban, hogy a portál rosszul értelmezte a kormány Magyar Közlönyben kedden megjelent, a veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról szóló rendeletét. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerda délelőtt közleményben hívta fel a figyelmet a sajtóban megjelent hírek valótlanságára. Mint írták, a megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig – tisztázta a központ. Egyúttal arra kérték a sajtó munkatársait, ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket pedig azonnal korrigálják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.