Ezermilliárd forintot kaptak eddig a babaváró házaspárok

Novák Katalin családokért felelős miniszter a Facebook-oldalán számolt be a babváró kölcsön eddigi tapasztalatairól. A családok gyermekvállalásának állami támogatása a koronavírus-járvány ellenére sem állt meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 12. 04. 11:16
NOVÁK Katalin
Budapest, 2020. október 28. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonteremtési program újabb nagyszabású eleméről tartott sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szalay utcai épületében 2020. október 28-án. Január elsejétől akár 10 millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermekvállalás előtt álló vagy már gyermeket nevelő fiatalok új többgenerációs otthon létrehozására - jelentette be a miniszter. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Eddig ezermilliárd forint támogatást adott a magyar kormány a gyermeket vállaló fiatal házaspároknak a babaváró támogatáson keresztül.

Tavaly július óta több mint 120 ezer fiatal pár, azaz 240 ezer ember vette igénybe a támogatást

jelentette be Facebook-oldalán Novák Katalin családokért felelős miniszter.

A babaváró támogatás egy olyan tízmillió forintos, szabad felhasználású és kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat. Amikor az első baba érkezik, a várandósság három hónapját követően három évig nem kell törleszteni a részleteket. Ha jön a második baba, akkor ismét három évig felfüggesztik a törlesztést, valamint elengedik a fennmaradó hitel harminc százalékát.

Amennyiben harmadik gyermeket is vállal a család, tehát nagycsaláddá válnak, az egész fennmaradó hitelt elengedi az állam.

Azok a fiatal házaspárok jogosultak a támogatásra, akik közül a feleség 18–41 éves kor között van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.