Több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el idén – mondta Bakondi György

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 18. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láthatóan növekedett a határsértők száma a déli határon az idei évben. 2020-ban mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak – jelentette ki a Bakondi György péntek reggel Kelebián.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

A határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ „gyakorlatilag hermetikusan le van zárva”, a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket.

A péntek reggeli esemény szimbolikus is, hiszen az Európai Unió Bírósága éppen tegnap hozta nyilvánosságra azt a döntését, melyben elmarasztalta hazánkat a migrációs krízis kezelésének módja miatt. A bíróság a legtöbb kifogást azon tranzitzónák ellen emelte, amelyeket a kormány már korábban, májusban felszámolt. A tegnapi ítélet is azt mutatja, hogy az uniós szervek még mindig támadják a magyar határvédelmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.