DK-s kampányközponttá alakítanák Erzsébetváros ékkövét

A baloldal bezárja Erzsébetváros művelődési házát, és baloldali haveroknak adja át az ingatlanok használati jogát.

Munkatársunktól
2021. 01. 28. 17:29
null
20200914 Budapest Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése a Városházán. Fotó: Havran Zoltán HZ Magyar Nemzet Képen: Niedermüller Péter Budapest VII. kerületének (Erzsébetváros) polgármestere
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kereszténygyűlölő Niedermüller Péter kéthetes pályázati határidővel akarja átjátszani Erzsébetváros kulturális ékkövét, amelyet korábban a Fidesz–KDNP vezette önkormányzat több mint kétszázmillió forintért újított fel – hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán Bajkai István kormánypárti országgyűlési képviselő.

Terézváros és Erzsébetváros választókerületi elnöke szerint az ErőMűvház valódi közösségi térként állt rendelkezésre minden erzsébetvárosinak és budapestinek. Emlékeztetett, hogy az épület adott helyet többek közt a 100 Tagú Cigányzenekarnak, de számtalan civil szervezetnek és kulturális rendezvénynek is.

Most ezt az épületet öt évre bérbe adják egy balos havernak, hogy aztán itt egy DK-s kampányközpont működjön, innen kizárva mindenkit, aki nem tetszik a jövendőbeli bérlőnek

mutatott rá.

Bajkai István kitért arra is, hogy a kéthetes pályázati határidő nagyon rövid, ennyi idő nem elég az épület valódi megismerésére és felmérésére. Szerinte nyilvánvaló, hogy

aki ezt a pályázatot kiírta, az pontosan tudja, kinek akarja bérbe adni.

Felháborító, arcpirító, ahogy a baloldal a kultúrát rombolja, leépíti, és helyére egy DK-s kampányközpontot hoz létre. Szégyen! – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Nem ez az első eset, hogy a baloldal kulturális központot tesz tönkre. A Józsefvárosi Galéria bezárásáról nemrég döntött Pikó András költségvetési megszorításokra hivatkozva. A vezetőség január 22-én, a magyar kultúra napján búcsúzott a látogatóktól.

A polgármester azzal érvelt az épület bezárása mellett, hogy az önkormányzat így spórolna a költségvetésén, miközben a közösségi ház személyzetének havi 650 ezer forintért bérel irodát. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője is hangot adott felháborodásának, amiért Pikó Andrásnak fontosabb a haverok kifizetése, mint az intézmények fenntartása. Szerinte Pikó 15 hónap alatt 15 milliárd forintot herdált el, ugyanis ennyit hagyott maga után az elődje, Sára Botond.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.